Nokia 9 PureView met vijf camera’s officieel aangekondigd: alle details

HMD Global heeft zojuist tijdens het Mobile World Congress de nieuwe Nokia 9 PureView aangekondigd. Het meest opvallen van dit nieuwe vlaggenschip is de aanwezigheid van vijf camera’s. Maar er is meer te melden over de smartphone.

Nokia 9 PureView officieel!

Eindelijk, na vele maanden wachten is het doek van de Nokia 9 PureView gehaald. De nieuwste smartphone is het nieuwe vlaggenschip en tevens high-end toestel van HMD Global-Nokia en dat zien we terug aan de specificaties en de mogelijkheden.

Nokia 9 PureView

De smartphone is vooral gericht op degenen die de mooiste foto’s willen maken. Er is weer samengewerkt met Carl Zeiss voor de realisatie van een toestel met maar liefst vijf camera’s aan de achterzijde. Twee zijn er voor de vastleggen van kleuren, de andere drie leggen het beeld monochroom vast, wat ten goede komt komen voor het vastleggen van diepe en scherpe beelden. De camera’s kunnen onafhankelijk van elkaar werken. Alle beelden samen zouden beelden kunnen maken van 240 megapixel, in theorie. Uiteindelijk komt de foto als 12 megapixel beeld uit je telefoon rollen. Je kunt ook RAW-foto’s schieten.

HMD Global werkt samen met Adobe en komt met een speciaal lensfilter voor de beste foto’s. Daarbij heeft de Nokia 9 PureView de handige diepte-bewerker in Google Foto’s. Het vastleggen van mooie foto’s met veel of weinig scherptediepte moet erg gemakkelijk zijn. Tevens is de interface van de camera-app vernieuwd.

Overige specificaties

De uit aluminium vervaardigde smartphone heeft een Snapdragon 845 processor, 6GB RAM-geheugen en heft 128GB aan opslagruimte. De Nokia 9 PureView heeft een schermgrootte van 5,99 inch met QHD+ resolutie en Nokia spreekt over een PureDisplay. Onder het scherm zit de vingerafdrukscanner geïntegreerd. Het toestel heeft een 3320 mAh accu met wireless charging en fast charging.

De telefoon komt op de markt met een prijskaartje van 599 euro. Het toestel verschijnt in maart. Alle details en prijzen vind je via onderstaande button op de toestelpagina van de Nokia 9 PureView.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel