Nokia presenteert Nokia 3.2, 4.2 met nieuwe LED-notificatie, 1 Plus en 210

Nokia heeft zojuist een reeks nieuwe smartphones gepresenteerd welke binnenkort uitgebracht zullen worden. Het gaat om toestellen in verschillende segmenten; de instapper Nokia 210, Nokia 1 Plus, Nokia 4.2 en Nokia 3.2. We zetten de details op een rijtje.

Vanmiddag heeft HMD Global een reeks nieuwe smartphones aangekondigd. De telefoons werden gepresenteerd in Barcelona, waar morgen officieel het Mobile World Congress begint. Voorafgaand zien we dus alvast de nieuwe smartphones van Nokia. We hebben de belangrijkste dingen op een rij gezet.

Nokia 3.2

Nokia 3.2

Nokia heeft een nieuwe generatie van de Nokia 3 aangekondigd, voorzien van een 6,26 inch display met druppel-notch. Daarbij heeft de smartphone een vingerafdrukscanner, gezichtsherkenning en krijg je een 4000 mAh accu. De Nokia 3.2 wordt geleverd met een aparte Google Assistent-button die je direct leidt naar de slimme assistent.

LED-notificatie Nokia 3 4

 

Interessant is ook de oplossing voor een LED-notificatie, waarvan je hierboven het voorbeeld ziet. Deze is te vinden om de power-button, en kan oplichten bij een nieuwe melding. De Nokia 3.2 wordt geleverd met een Snapdragon 429 quad-core processor. Er is een 13 megapixel camera en Android One. De prijs ligt op 139 dollar. Vanaf april is het toestel verkrijgbaar.

Nokia 4.2

Nokia 4.2

De Nokia 4 is een smartphone met een notch, gezichtsherkenning en een vingerafdrukscanner. Tevens is het toestel uitgerust met met een dual-camera en een Google Assistent-knop en dat alles in een compact design. Dankzij de glazen voor- en achterkant krijgt het toestel een premium design.

Net als bij de Nokia 3.2 wordt de smartphone geleverd met een handige LED-notificatie, die om de power-button is te vinden. De smartphone krijgt van HMD Global een Snapdragon 439 processor mee. De Nokia 4.2 heeft een 13 megapixel camera met een tweede dieptesensor. Dankzij Android One ben je langere tijd gegarandeerd van updates. Voor 169 dollar is het toestel van jou en je kunt hem kopen vanaf april.

Nokia 1 Plus

Nokia 1 Plus

De Nokia 1 Plus wordt geplaatst in het goedkope segment waarbij gebruik gemaakt wordt van Android Go. Dit is een lichtgewicht versie van Android, geoptimaliseerd voor toestellen met minder krachtige hardware. Deze is gebaseerd op Android 9 Pie en beschikt over nieuwe Google Go-apps.

Het is niet de vervanger, maar een ‘zus’ van de Nokia 1, zo meldt Nokia tijdens de persconferentie. Het toestel heeft een 3D-nano-textuur en verwisselbare achterkant. Er is een 5,45 inch IPS beeldscherm met een beeldverhouding van 18:9. Dit is groter dan bij de Nokia 1.

Er is een 5 megapixel front-camera met onder andere een optie die je mooier moet maken. De blauwe, rode of zwarte smartphone kun je voor 99 dollar kopen. Een Nederlandse prijs en releasedatum is nog niet bekend.

Nokia 210

Nokia 210

De Nokia 210 is een low-entry phone, niet draaiend op Android. Het is een toestel welke we kennen van vroeger. Echter biedt deze ook ondersteuning voor internet, via de Opera browser. Voor het toestel kun je ringtones, wallpapers, games en applicaties downloaden; uiteraard niet uit zo’n uitgebreide lijst als de Play Store. Leuk voor de basisbehoeften, maar het is dus geen smartphone.

Hij kost 35 dollar en komt in het rood, zwart en grijs/wit. Volgende week is het toestel al verkrijgbaar, maar onbekend is of de telefoon naar Nederland komt.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel