‘Nokia komt tijdens MWC 2020 met Nokia 8.2 5G’

Nokia heeft serieuze plannen voor de komende editie van het Mobile World Congress. De fabrikant wil daar de nieuwe Nokia 8.2 uitbrengen, welke als 5G-versie zal verschijnen.

Nokia 8.2 met 5G onderweg

HMD Global wil tijdens het Mobile World Congress in februari een opvolger uitbrengen in de 8-serie. Het gaat om een telefoon met de naam Nokia 8.2. Volgens bronnen zou dit toestel in één variant uit moeten komen, en dat is met de ondersteuning voor het 5G-netwerk. Er gingen eerder al geruchten rond dat er ook een 4G-versie zou verschijnen, maar dat lijkt nu meer onzeker te zijn.

Nokia 8.2

Als we afgaan op de eerder verschenen berichten, zou Nokia het toestel willen voorzien van een pop-up camera, met 32 megapixel. Deze schuift uit aan de bovenkant van de telefoon en dient als vervanger voor bijvoorbeeld een punch-hole of de notch. Verder wordt gesproken over de quad-camera aan de achterzijde, die over een 64 megapixel hoofdsensor moet beschikken. Het toestel zou voorzien worden van een Qualcomm Snapdragon 735 processor.

Wanneer de berichten juist zijn, zou de Nokia 8.2 ook nog eens een betaalbaar 5G-toestel moeten worden. De berichten spreken over een bedrag van rond de 500 dollar voor het toestel, wat rond de 450 euro ligt. We houden de berichten uiteraard in de gaten zodra er meer nieuwe informatie is.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel