‘Nokia 8.2 komt later dit jaar en krijgt pop-up camera’

Er gingen eerder al berichten rond over de Nokia 6.2 en 7.2, en nu wordt ook de 8.2 aan dit lijstje toegevoegd. De Nokia 8.2 moet de 8.1 opvolgen en krijgt volgens een betrouwbare bron een pop-up camera.

Nokia 8.2 met pop-up camera

Van de week schreven we over de berichten over de Nokia 6.2, een betaalbare mid-end smartphone die we mogelijk binnenkort terug gaan zien. Daarbij gaan er ook her en der wat berichten rond over de nieuwe Nokia 7.2, welke eveneens binnenkort verwacht wordt. De berichten over nieuwe Nokia-smartphones zijn nog niet klaar, want nu komt er informatie langs over de Nokia 8.2.

Nokia 8.1 achterkant

De informatie is afkomstig van een doorgaans betrouwbare bron. Als deze informatie klopt, kunnen we de Nokia 8.2 in het vierde kwartaal van dit jaar verwachten. Dit kan dus oktober, november of december zijn. Het zal dan tevens de eerste smartphone van HMD Global zijn met een pop-up camera. Hierdoor is een notch of punch-hole niet nodig en bestaat de voorkant van de telefoon voor een nog groter deel uit scherm.

Als we verder kijken naar de hardware, krijgt het toestel volgens de informatie maximaal 8GB RAM en 256GB opslagruimte. Wij hebben het vermoeden dat dit het meest uitgebreide model zal zijn. De processor zal er eentje zijn uit de Snapdragon 700-serie. De geruchten spreken ook over een Nokia 8.2 met ondersteuning voor 5G-netwerken. Dat zou dan tevens het eerste 5G-toestel zijn van de van oorsprong Finse fabrikant.

OnePlus 7 Pro pop-up camera

Hierboven zie je de OnePlus 7 Pro, deze heeft ook een pop-up camera

Dat de Nokia 8.2 later dit jaar komt, kan erop duiden dat HMD Global de smartphone direct ook voorziet van Android 10 Q, de nieuwste versie van het besturingssysteem. Het is de verwachting dat ook Android One weer aanwezig is, waardoor je jarenlang verzekerd bent van updates.

Mocht je niet lang willen wachten op het nieuwe toestel, dan kunnen we je verzekeren dat de huidige Nokia 8.1 ook absoluut geen slechte keuze is, en inmiddels flink in prijs verlaagd is.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel