Vertraagt Nokia updates om koop nieuwe toestellen te stimuleren?

Nokia wordt ervan beschuldigd dat het de uitrol van updates opzettelijk zou vertragen. Dit om de aanschaf van nieuwe toestellen te stimuleren. Is dit echt zo?

Vertraagde updates bij Nokia

Toen HMD Global de comeback van Nokia bekendmaakte, werd duidelijk dat het bedrijf volop aandacht besteed aan het uitrollen van updates. Hoewel updates doorgaans erg snel worden uitgerold, wordt er met de vinger naar Nokia gewezen, dat het updates opzettelijk zou vertragen.

Nokia 8.1
De nieuwe Nokia 8.1

De informatie hierover is afkomstig van een bron die vaker inside-informatie heeft bij HMD Global. Bepaalde updates zouden achtergehouden worden, om zo de verkoop van nieuwe producten te stimuleren. De update voor de Nokia 8 zou eigenlijk eerder uitgerold moeten worden, maar volgens de bron is deze door Juho Sarvikas van Nokia vertraagd. Dit om gebruikers enthousiast te laten worden over de Nokia 8.1.

HMD Global heeft gereageerd op de berichten; “Wees gerust, we zouden nooit zoiets doen, elke chipset-familie, en elk product daarin vereist toegewijd werkt. We hebben hier extreme focus voor en brengen updates zo snel mogelijk”.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel