Nova Launcher 6.0 is er: nieuwe instellingen, personaliseren mappen en meer

Nova Launcher is één van de meest populaire launchers voor Android. Een nieuwe update, die zes maanden lang in beta heeft gezeten, is vanaf nu beschikbaar voor iedereen. Het is de update naar Nova Launcher 6.0.

Nova Launcher 6.0

De ontwikkelaars achter Nova Launcher brachten zo’n half jaar geleden Nova Launcher 6.0 uit, als beta-versie. Blijkbaar moest er nog het één en ander gefinetuned worden, want vanaf nu is de update voor iedereen beschikbaar. De nieuwe update brengt een hoop nieuwe features en mogelijkheden naar de gebruikers.

Versie 6.0 van Nova Launcher brengt een zoekbalk naar de instellingen van de launcher. Zo kun je snel een specifieke instelling vinden. Ook zijn enkele instellingen beter geordend  met een duidelijkere indeling.

Voor de liefhebbers van mappen (folders) zijn er ook wat verbeteringen doorgevoerd. Er zijn nu meer pictogramopties, inclusief ondersteuning voor Adaptive Icon en je kunt de scrollrichting aanpassen waardoor je in de map kunt vegen. Er zijn daarnaast nieuwe vensterstijlen en kun je de Google-zoekbalk instellen voor Nova Search, zodat je ook direct naar applicaties en dergelijke kunt zoeken.

Tevens is voor het wijzigen van het formaat van bijvoorbeeld een widget niet langer meer de betaalde versie nodig. Echter biedt Nova Prime wel nog veel meer mogelijkheden. Je kunt Nova Launcher 6.0 via onderstaande button uit de Google Play Store downloaden. Het kan even duren voordat de nieuwe update bij iedereen beschikbaar is.

Je kunt eventueel hier ook direct de APK downloaden van Nova Launcher 6.0.

Nova Launcher
Nova Launcher
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel