ActionDash: nieuwe toffe app van Action Launcher-ontwikkelaar brengt Digital Wellbeing naar iedereen

De maker van Action Launcher heeft in de Google Play Store een nieuwe app uitgebracht voor Android. Het is de app ActionDash. Hiermee kun je alle features uit Digital Wellbeing van Google op elke smartphone gebruiken.

ActionDash

Android Pie heeft een toffe feature, maar deze is niet op iedere smartphone beschikbaar. Het gaat om Digital Wellbeing, ofwel Digitaal Welzijn. Met deze feature kun je vrij nauwkeurig bijhouden hoe en waarvoor je je smartphone gebruikt, en vooral voor hoeveel tijd. Chris Lacy, bekend van het erg populaire Action Launcher heeft voor Android de app ActionDash uitgebracht. Hiervoor is geen Android 9 Pie noodzakelijk!

ActionDash

ActionDash werkt op toestellen met Android 5.0 Lollipop en hoger. De applicatie houdt zelf het gebruik bij maar kan ook nog eens gekoppeld worden aan Digital Wellbeing als deze beschikbaar is op je smartphone. Je krijgt te zien hoeveel keer je een app hebt gebruikt, zowel per dag als per uur. Je ziet ook hoe vaak je eigenlijk je telefoon ontgrendelt. Er zijn nog meer interessante statistieken. Denk bijvoorbeeld aan het aantal notificaties wat je van elke app dagelijks binnenkrijgt. Alles krijg je te zien in mooie visuele overzichten met grafieken en statistieken.

In ActionDash zie je bijvoorbeeld dat je vandaag al 50 minuten hebt doorgebracht in Instagram en dat je 28 WhatsApp-notificaties hebt gekregen. Eventueel kun je ervoor kiezen dat ook het gebruik van systeem-apps getoond moet worden in het overzicht van het dashboard. Een andere optie is dat je dagelijks een overzicht krijgt met hoe je je smartphone de afgelopen dag hebt gebruikt. Verder is er een dark theme en kun je ook aangeven hoe laat je dag begint, handig voor nachtbrakers.

Eventueel kun je voor een bedrag van 4,99 euro krijg je toegang tot de Plus-versie. Hiermee krijg je nog meer opties. Denk bijvoorbeeld aan het terugkijken van verder terug dan 7 dagen.

De ontwikkelaar benadrukt dat net als bij Action Launcher de privacy voorop staat. Gegevens worden niet opgeslagen en blijven op je eigen apparaat staan. Daardoor blijven deze gegevens bij jou en worden ze niet inzichtelijk voor derden. ActionDash is gratis en zonder advertenties te gebruiken. Je kunt hem voor je Android-toestel downloaden uit de Play Store via onderstaande button.

ActionDash: Schermtijd
ActionDash: Schermtijd
Ontwikkelaar: ActionDash
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel