Inzicht in je digitale welzijn breidt uit naar Android One apparaten

Welke apps open je het meeste, hoe vaak ontgrendel je je smartphone en hoeveel notificaties ontvang je. In de app “Digitaal welzijn” van Google kan je dit in een oogopslag zien, de app breidt haar beschikbaarheid langzaam uit naar andere apparaten dan enkel de Pixel telefoons.

Digitaal welzijn

Tijdens het Google I/O evenement van 2018 werd het Android Dashboard getoond, hiermee zou je inzicht moeten krijgen in het gebruik van je telefoon. Met als doel je bewust te maken van hoe lang je naar dat kleine schermpje zit te staren. Initieel was de functie enkel beschikbaar voor Pixel smartphone maar daar lijkt nu verandering in te komen. Eerder deze maand verkreeg de Nokia 7 Plus al toegang tot het dashboard.

Android Dashboard

De app “Digital Wellbeing”, bij gebrek aan een vertaling, breidt nu uit naar een grotere groep apparaten. Toestellen gebaseerd op het Android One principe kunnen nu ook de app gebruiken mits zij op Android 9.0 Pie draaien. Onder andere op de Nokia 6.1 Plus kan de digitaal welzijn-app gedownload worden, in de toekomst zullen meer toestellen van Pie voorzien worden.

Digitaal welzijn
Digitaal welzijn
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel