Nederlandse overheid komt met ‘voedings-app’ met informatie

De Nederlandse overheid laat een zogenoemde voedings-app ontwikkelen. De applicatie wordt gemaakt in opdracht van minister Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De app moet op een objectieve en heldere manier informatie geven over de samenstelling en voedingswaarden van producten.

Voedings-app

De Rijksoverheid heeft bekend gemaakt dat er gewerkt wordt aan een applicatie die inzicht geeft in de samenstelling en voedingswaarden van producten. Hierbij wordt informatie op maat gegeven om zo de consument goed te kunnen informeren.

Zo wordt als voorbeeld gegeven dat voor de een informatie over allergie erg belangrijk is, en de ander graag wil weten welke producten binnen een gezonde maaltijd passen. Het vergelijken van producten op bijvoorbeeld suiker, ongezonde vetten en zout moet ook mogelijk zijn met de applicatie.

Door de kwaliteitsverbetering van productinformatie in de centrale database, kan betere informatie beschikbaar komen. Deze informatie kan worden gebruikt voor de ‘voedings-app’ door het Voedingscentrum. De opdracht tot het ontwikkelen van de app is gegeven door Minister Edith Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Wanneer de voedings-app uitgebracht wordt, is niet bekend gemaakt. De applicatie van de Overheid moet de huidige blauwe vinkjes van “ik kies bewust” op producten vervangen.

Lees ook

Reageer op dit artikel