Debat Direct app: volg live de debatten uit de Tweede Kamer

Vanaf vandaag is het mogelijk om live de debatten vanuit de Tweede Kamer in Den Haag te volgen op je smartphone. Dit kan dankzij de Debat Direct app die nu gratis te downloaden is. In de app vind je informatie over het onderwerp, de sprekers en de stukken. Daarnaast kan je gebruik maken van het ‘Second Screen’ als je het debat op televisie volgt.

Debat Direct

Via de Debat Direct app kan je voortaan live de debatten vanuit de Tweede Kamer volgen. Het kabinet komt meerdere keren per week bijeen om de meest uiteenlopende zaken te bespreken. In de applicatie zie je bij het opstarten welke punten er op de agenda staan. Hierbij wordt ook de tijd getoond. Door te tikken op het onderwerp kan je instellen dat je notificaties wilt ontvangen rondom het debat-onderwerp.

Tweede kamer

Tevens vind je bij de verschillende punten wie er spreken en wie er in de zaal zitten. Ook kan je een notificatie ontvangen als de spreker van je keuze begint met spreken. In de Debat Direct app zie je ook welke stukken er behandeld worden. De functie ‘Second Screen’ maakt het mogelijk om aanvullende informatie te tonen tijdens het bekijken van een debat op de televisie. Je ziet wie er aan het woord is en krijgt nuttige informatie te zien. Hiervoor maakt de app gebruik van de microfoon, zodat het weet welk debat je aan het volgen bent.

App downloaden

De debatten uit zowel de plenaire zaal als de acht commissiezalen kunnen via de applicatie gevolgd worden. In de afgelopen weken is de applicatie getest door een beta-groep en nu is de app dus beschikbaar voor iedereen. Met de Debat Direct app wil de Tweede Kamer op een laagdrempelige manier burgers de mogelijkheid geven om toegang te verschaffen tot het vergaderproces. Je kunt de Debat Direct app downloaden uit de Google Play Store via onderstaande button.

Debat Direct
Debat Direct
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel