Dit zijn de 35 beste Android-apps en games van 2018

In het jaar 2018 zijn er weer een hoop nieuwe applicaties uitgebracht voor Android. Sommige apps bestonden al langer en hebben dit jaar een interessante update gekregen of hebben we dit jaar op DroidApp besproken. We hebben een mooie selectie gemaakt met de 35 beste Android-apps en games van 2018.

Beste apps van 2018

Vele tientallen applicaties zijn in het afgelopen jaar voorbij gekomen op DroidApp. Niet alleen nieuwe apps, maar ook bijgewerkte apps, apps die aandacht verdiende en andere soort apps. Iedere maand zetten we de beste apps voor je op een rij, en een selectie van de allerbeste apps en games voor Android vind je nu hieronder. We hebben deze applicaties in willekeurige volgorde voor je op een rijtje gezet.

Gereedschap app

Gereedschap appDe Gereedschap-app is een applicatie met tientallen verschillende tools in één. Denk aan een zaklamp, streepjescodescanner, decibel-meter, rekenmachine, tijdzone-weergave, een berekening maken van je brandstofverbruik, timer en nog veel en veel meer. Alles over deze handige applicatie, lees je in ons artikel de Gereedschap app.

Gereedschap
Gereedschap
Ontwikkelaar: EZHIL
Prijs: Gratis

Relive

Relive appLeuk, al die apps waarmee je je bewegingen van bijvoorbeeld het hardlopen kunt bijhouden, maar de app Relive gaat een stapje verder. Na je workout kun je een interactieve video maken van je rondje. Je kunt hiervoor de data gebruiken van verschillende sport-apps. Je krijgt beelden te zien in 3D-perspectief die heel de route langs gaat. Natuurlijk kun je vervolgens je video delen.

Relive: Run, Ride, Hike & more
Relive: Run, Ride, Hike & more
Ontwikkelaar: Relive B.V.
Prijs: Gratis

Picnic

Picnic appOnline supermarkt Picnic heeft in 2018 flink uitgebreid. Op DroidApp hebben we een uitgebreide Picnic review geschreven, waarbij we ook hebben gekeken naar het prijsniveau in vergelijking met Jumbo en Albert Heijn. Met de Picnic app kun je snel je boodschappen bestellen.

Picnic Online Boodschappen
Picnic Online Boodschappen
Ontwikkelaar: Picnic B.V.
Prijs: Gratis

Space

Space smartphone verslavingBen je benieuwd of je verslaafd bent aan je smartphone? De app ‘Space’ geeft je inzicht in je smartphonegebruik. Hoeveel keer per dag ontgrendel je je telefoon en hoeveel minuten ben je eigenlijk dagelijks in de weer met je smartphone of met een bepaalde app? Je kunt doelen instellen om jezelf te helpen met het terugdringen van je smartphone-verslaving.

SPACE: Break phone addiction,
SPACE: Break phone addiction,
Ontwikkelaar: Mobifolio
Prijs: Gratis

Google Nieuws

Google Nieuws appDit jaar kwam er een grote app-update van Google Nieuws. De nieuwsdienst is voorzien van een geheel nieuw design en heeft daarbij ook verschillende nieuwe functies gekregen. Daarbij namen we dit jaar afscheid van Google Play Kiosk, die functionaliteit vinden we terug in de nieuws-app van Google.

Google Nieuws
Google Nieuws
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

Its Study Time

Its Study Time appEen applicatie van Nederlandse makelij, Its Study Time. Met deze applicatie kun je je weer helemaal concentreren op je huiswerk of schoolwerk. De timer zorgt ervoor dat tussendoor je meldingen gedempt worden, zodat je minder snel afgeleid wordt.

Its Study Time - Studeer effec
Its Study Time - Studeer effec
Ontwikkelaar: DeGans
Prijs: Gratis

Telegram X

Telegram XDe makers van Telegram hebben dit jaar Telegram X uitgebracht. Deze applicatie is een nog snellere variant op de standaard-app van Telegram. Er is een nachtmodus, handige conversatiemodus en tevens voegt Telegram met regelmaat interessante experimentele nieuwe functies toe aan de app. Je kunt Telegram X gewoon naast de standaard-app gebruiken, mocht je dat wensen.

Telegram X
Telegram X
Ontwikkelaar: Telegram FZ-LLC
Prijs: Gratis

Luizenmoeder Soundboard

Luizenmoeder soundboard appWe kunnen niet om De Luizenmoeder heen; de serie die begin 2018 miljoenen televisiekijkers aan de buis liet kluisteren. Met de app Luizenmoeder Soundboard heb je alle bekende teksten van Juf Ank, Anton en de rest binnen handbereik. Leuk; je kunt ze ook direct instellen als ringtone.

Luizenmoeder
Luizenmoeder
Ontwikkelaar: No Dot
Prijs: Gratis

IKEA Place

IKEA Place appWoonwinkel IKEA heeft de IKEA Place app uitgebracht. Een toffe applicatie, waarmee je middels ARCore (augmented reality-app van Google) je eigen huis kunt inrichten met IKEA-meubels. Waar past de Billy-kast het beste, of waar plaats je de Nockeby bank, in de hoek, of toch bij het raam? Met de IKEA Place app kun je gewoon op je smartphone een idee krijgen van de inrichting van je (nieuwe) huis.

IKEA Place
IKEA Place
Ontwikkelaar: Inter IKEA Systems B.V.
Prijs: Gratis

TVgids.nl

TVGids.nl zendersDe TVgids.nl app kreeg dit jaar een fijne update. Hierbij werd de app voorzien van een nieuw design en is de bediening verbeterd. Wat ook vernieuwd is, is de weergave van wat er op televisie komt. Ook is de app persoonlijker, waarbij je suggesties krijgt voor hetgeen wat er op tv is en wat voor jou mogelijk interessant is.

TVGids.nl
TVGids.nl
Ontwikkelaar: TVgids.nl
Prijs: Gratis

Pakkie

Pakkie appWe hebben dit jaar over de Nederlandse app Pakkie geschreven. Met de applicatie moet het verkopen en kopen via bijvoorbeeld Marktplaats veiliger gemaakt worden. Via de app kun je als verzender het pakketlabel kopen. Wanneer het pakket is afgeleverd bij het verzendpunt, krijg je als koper hiervan bericht. Pas wanneer het product is afgeleverd bij de koper, krijgt de verkoper zijn of haar geld.

Flitsmeister

Flitsmeister 7.0In 2018 verscheen Flitsmeister 7.0 met daarbij een nieuwe, handige feature; navigeren. Naast de navigatie-functie werd Flitsmeister ook voorzien van een nieuw design en kwamen eind dit jaar gladheid-meldingen, spraakbesturing, matrixborden en parkeeradviezen om te parkeren bij je eindbestemming.

Flitsmeister
Flitsmeister
Ontwikkelaar: Flitsmeister
Prijs: Gratis

PeakLens

PeakLens appNog wintersportplannen, of ga je van de zomer de bergen in? De app PeakLens laat je precies zien welke bergen er voor je (of achter je) liggen. Hiervoor maakt de applicatie gebruik van augmented reality. Je hoeft alleen maar je telefoon op de berg te richten en je ziet direct welke bergketen er voor je ligt.

PeakLens
PeakLens
Ontwikkelaar: PeakLens
Prijs: Gratis

The Sims Mobile

The Sims MobileEA bracht in 2018 de game The Sims Mobile uit. Dit spel kent een multiplayer modus en laat je andere mensen ontmoeten. Uiteraard zijn de bekende aspecten van het spel aanwezig; denk aan het aanpassen van je Sim qua uiterlijk en karakter. Je kunt ook je huis naar eigen wens inrichten en werk vinden. Door opdrachten uit te voeren kun je beloningen verdienen.

The Sims™ Mobile
The Sims™ Mobile
Ontwikkelaar: ELECTRONIC ARTS
Prijs: Gratis

Speedtest

Speedtest app 4.0Er verscheen dit jaar een interessante update voor de Speedtest app. Vanaf nu vind je er een nieuwe vormgeving en meet je nog sneller de upload- en download-snelheid van je eigen internetverbinding. Dit werkt niet alleen voor WiFi maar ook je 4G-verbinding. In de Speedtest app kun je ook de eerder gemeten snelheden terugvinden.

Speedtest door Ookla
Speedtest door Ookla
Ontwikkelaar: Ookla
Prijs: Gratis

Bouncer

BouncerEen applicatie van ontwikkelaar Sam Ruston; Bouncer. De Bouncer app laat je meer zeggen over je eigen privacy. Hierbij kun je met een druk op de knop apps wel of geen toegang geven tot bepaalde machtigingen en rechten. Daarnaast is er een optie om een applicatie tijdelijk toegang te geven tot bijvoorbeeld je locatie, maar kan deze verder niet bijgehouden worden.

Bouncer - Temporary App Permis
Bouncer - Temporary App Permis
Ontwikkelaar: Sam Ruston
Prijs: € 1,99

Shortcut Image

Shortcut ImageEr zijn verschillende redenen te bedenken waarom je een snelkoppeling naar een afbeelding op je telefoon wilt hebben. Bijvoorbeeld een schermafbeelding van je werkrooster, een screenshot van je schoolrooster of een foto die je graag -snel- aan iedereen wilt laten zien. Met de app Shortcut Image wordt dit mogelijk gemaakt; een snelkoppeling naar een afbeelding, direct op je homescreen.

Shortcut Image
Shortcut Image
Ontwikkelaar: windbell
Prijs: Gratis

Google Fit

Google FitDe fitness-app van Google; Google Fit, werd in 2018 van meerdere updates voorzien. De meest interessante kwam in augustus, waarbij de applicatie voorzien werd van een nieuw design. Daarbij kwamen er nieuwe opties; zoals beweegminuten en hartpunten. Deze opties moeten gebruikers nog verder stimuleren om te gaan bewegen.

Google Fit: Activiteittracking
Google Fit: Activiteittracking
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

Poweramp

Poweramp v3Mediaspeler Poweramp werd in december nog even voorzien van een flinke update. Na jaren van ontwikkeling werd Poweramp V3 uitgebracht. Het was een grote update waarbij een nieuw design werd toegevoegd. Tevens hebben de ontwikkelaars de applicatie voorzien van een reeks nieuwe functies. Poweramp is een ideale applicatie die mediabestanden op je telefoon laat afspelen en verzamelt. Ideaal als je ook op je smartphone (of tablet) nog bestanden hebt staan die je af wilt spelen.

Poweramp Music Player (Trial)
Poweramp Music Player (Trial)
Ontwikkelaar: Max MP
Prijs: Gratis

SnoopSnitch

Controleer de patches op je smartphone met SnoopSnitchIn 2018 waren er ook weer verschillende aanleidingen om het onderwerp ‘beveiligingsupdates’ bespreekbaar te maken. Fabrikanten beloven wel de nieuwste security-patch voor hun toestellen, maar bevat deze wel alle patches tegen de kwetsbaarheden? Met de app SnoopSnitch kun je dit precies zien!

SnoopSnitch
SnoopSnitch
Ontwikkelaar: Security Research Labs
Prijs: Gratis

Meldkamerspel

MeldkamerspelMet het Meldkamerspel kun je je droom van een carrière bij de meldkamer van hulpdiensten werkelijkheid maken. Plaats je voorzieningen zoals een ambulancepost, brandweerkazerne en ruk uit voor meldingen. Je kunt zelf een gebied kiezen en samen met je (ook zo enthousiaste) team afgaan op de meldingen. Met teams kun je ook bij grote meldingen samenwerken. Een leuke uitdaging!

Meldkamerspel
Meldkamerspel
Ontwikkelaar: SHPlay GmbH
Prijs: Gratis

Foodsy

Foodsy appWe schreven in het afgelopen jaar ook over Foodsy, een applicatie waarmee je vanuit de trein alvast een bestelling kunt plaatsen voor eten op het station. Handig als je niet zo lang de tijd hebt voor een overstap; je plaatst je bestelling, betaalt en je hoeft alleen nog maar een sprintje te trekken naar de winkel waar je je pasta of andere maaltijd hebt besteld.

Foodsy
Foodsy
Ontwikkelaar: Foodsy BV
Prijs: Gratis

DevCheck

DevCheck appDevCheck is een applicatie waarmee je meer te weten kunt komen over de hardware in je smartphone. Denk aan de snelheid van je processor, de rechten die verschillende applicaties hebben en nog veel meer.

DevCheck Device & System Info
DevCheck Device & System Info
Ontwikkelaar: flar2
Prijs: Gratis

Sudoku

Sudoku appHeerlijk even ontspannen met een sudoku, dat hoeft niet meer met de krant op schoot. Er is een ontwikkelaar die een mooie Sudoku app heeft uitgebracht, met modern design en gelijk ook aantekeningen maken met de potloodmarkering.

Sudoku - The Clean One
Sudoku - The Clean One
Ontwikkelaar: Dustland Design
Prijs: Gratis

Bluetooth Volume Control

Bluetooth Volume ControlHeb je meerdere apparaten via Bluetooth verbonden? Je kunt met de app Bluetooth Volume Control de verschillende apparaten beheren. Denk aan het aanpassen van het volume en je kunt apparaten zoals een speaker, smartwatch of koptelefoon bedienen.

Bluetooth Volume Manager
Bluetooth Volume Manager
Ontwikkelaar: darken
Prijs: Gratis

Rossmann

Rossmann appRossmann, dat is toch een Duitse winkel? Dat klopt. We bespraken de Rossmann app in 2018, omdat het voor voordeel kan zorgen; en daar zijn we in Nederland wel gevoelig voor. Drogisterij-artikelen zijn in Duitsland doorgaans veel voordeliger, en dus kan omrijden als je bij de Duitse grens woont zeker lonen of in Duitsland op vakantie bent. Je krijgt met deze app namelijk nog veel meer korting. Lees ook het artikel over goedkoper tanken in Duitsland met de 1-2-3 Tanken app.

Rossmann - Coupons & Angebote
Rossmann - Coupons & Angebote

Google Klok

Google Klok 6.0De Google Klok-applicatie werd dit jaar voorzien van een update. Hierbij kreeg het integratie van Spotify. Voortaan word je dus nog prettiger wakker, met je eigen favoriete muziek. Voordeel; de functie is niet alleen voor Premium-gebruikers van Spotify, maar ook voor degenen die gebruik maken van Spotify Free. Ook kreeg deze app dit jaar het nieuwe Material Design.

Klok
Klok
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

Fortnite

FortniteDe gameliefhebbers konden natuurlijk niet om Fortnite heen. De applicatie laat je strijden met anderen om zelf te kunnen overleven. Je moet op een eiland landen, zonder dat je zelf gelijk onder vuur genomen wordt. Veel gamers vermaken zich prima met het verslavende spelletje. Echter is de game niet voor iedere smartphone geschikt en is hij ook niet beschikbaar in de Google Play Store.

 

Pocket City

Pocket CityZelf burgemeester zijn en een stad oprichten, dat kan met de game Pocket City. In het spel maak je een eigen stad en regel je de verschillende voorzieningen en ruimtes voor industrie, commercie en industrie. Ook kunnen natuurrampen voorkomen en moet je de inwoners tevreden houden in je eigen stad. Een idee zoals SimCity maar dan lekker basic.

Pocket City Free
Pocket City Free
Ontwikkelaar: Codebrew Games
Prijs: Gratis

Ava Lockscreen

Ava LockscreenMet de app Ava Lockscreen kun je extra functionaliteit toevoegen aan je vergrendelscherm. Je kunt deze namelijk voorzien van widgets en extra voorzieningen. Denk aan de weergave van het laatste nieuws of je kunt met Quick Reply direct en snel berichten beantwoorden. Alles over de applicatie hebben we verzameld in ons interessante artikel over Ava Lockscreen.

Ava Lockscreen
Ava Lockscreen
Ontwikkelaar: Jawomo
Prijs: Gratis

Google Datally

Google DatallyEen eigen app van Google; Datally. Deze applicatie kan je helpen om data te besparen. Een speciale bedtijd-modus zorgt ervoor dat je databundel niet leeggezogen wordt als jij lekker in je bed ligt. Ook kun je een deel van je internetbundel reserveren voor in het geval van nood met de handige noodmodus.

Datally: data saving app by Google
Datally: data saving app by Google
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

WhatsApp

WhatsApp 2.18.361Een applicatie die niet in dit lijstje mag ontbreken is WhatsApp. De ontwikkelaars hebben ook dit jaar weer veel nieuws toegevoegd aan de applicatie. Vanaf nu kun je WhatsApp Stickers gebruiken en is er de handige picture-in-picture modus. Hiermee kun je video’s van verschillende platformen, waaronder YouTube, bekijken in de app zelf, zonder WhatsApp te hoeven verlaten. Een andere handige toevoeging die je sinds dit jaar kunt gebruiken is Swipe to Reply. Het jaar 2019 wordt ‘spannend’. WhatsApp heeft namelijk aangegeven dat het vanaf 2019 begint met het tonen van advertenties in WhatsApp.

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Ontwikkelaar: WhatsApp LLC
Prijs: Gratis

Pokémon Go

Pokémon Go BattlesPokémon Go is nog lang geen verleden tijd voor een grote groep gebruikers. Ook in 2018 is de applicatie weer voorzien van verschillende nieuwe functies en mogelijkheden. De belangrijkste functie die dit jaar is toegevoegd is het vechten tegen andere spelers in battles met je Pokémon. Ook zijn er dagelijkse missies aan de game toegevoegd en in het komende jaar kunnen we integratie van bijvoorbeeld Google Fit verwachten, om zo je gelopen stappen met de sport-app te synchroniseren. Het moet gebruikers aanmoedigen om meer te bewegen.

Pokémon GO
Pokémon GO
Ontwikkelaar: Niantic, Inc.
Prijs: Gratis

Google Maps

Google Maps 9.77Natuurlijk mag ook Google Maps niet in het overzicht met Beste apps van 2018 ontbreken. De kaartendienst voor Android werd vele malen van een update voorzien in het afgelopen jaar. Hierbij werd de dienst persoonlijker, bijvoorbeeld met het Voor Jou-tabblad. Tevens kan je nu ook bij het navigeren de aankomsttijd kiezen, kun je chatten met bedrijven en is er integratie van Spotify toegevoegd. Ook is de applicatie uitgebreid met shortlists, waarmee je plaatsen kunt verzamelen, samen met je vrienden.

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

DroidApp App

DroidApp app 3.0 startschermNatuurlijk hoort onze eigen DroidApp App in het rijtje thuis. In november van dit jaar brachten we een grote update uit voor onze nieuws-app. Met DroidApp App 3.0 kreeg de app een fris, nieuw gezicht en werden de mogelijkheden verder uitgebreid. Denk aan een vernieuwd lettertype, uitgelichte berichten, tags en verbeterde toestelpagina’s. Via de applicatie krijg je namelijk niet alleen het laatste nieuws, maar vind je ook de actuele smartphoneprijzen en interessante reviews en tips. Je kunt sinds dit jaar DroidApp ook benaderen via de Google Assistent.

DroidApp - Android nieuws
DroidApp - Android nieuws
Ontwikkelaar: Apps byLuke
Prijs: Gratis

Lees ook onderstaande artikelen met de onmisbare apps van 2018, volgens de schrijvers van DroidApp. Het onmisbare apps-artikel van Kelly, Paul, Luke en Stefan. Benieuwd naar de applicaties en spellen van vorig jaar? Lees dan ook het artikel ‘De 50 beste apps van 2017‘.

Twee andere tips:

Wat vond jij de beste app van 2018?

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel