Pokémon Go battles tegen andere spelers nu beschikbaar

Afgelopen week werd de komst van speler versus speler battles in Pokémon Go al aangekondigd met een aantal subtiele tweets. Nu is het mogelijk om daadwerkelijk de strijd aan te gaan tegen andere spelers.

Overal battlen in Pokémon Go

Stapsgewijs werd de functie ingeschakeld voor spelers van de populaire game. Duidelijk is dat om een gevecht aan te gaan met andere spelers je minstens level 10 behaald moet hebben. Om een vriend uit te dagen voor een battle moet je de battle code scannen. Hierna kan je deze trainer uitdagen voor een gevecht.

Tijdens een gevecht maak je de keuze uit drie Pokémon om een team te vormen. Wanneer de battle is afgelopen ontvangen beide deelnemers een aantal prijzen, er bestaat een kans op het verkrijgen van zeldzame Evolution-items waarmee je Pokémon kunt evolueren. Om er zeker van te zijn dat de strijd eerlijk verloopt kies je bij de start een league waarin je wilt deelnemen. Bij de Great League zit bijvoorbeeld een maximum aan de hoeveelheid Combat Power die een Pokémon mag hebben.

Pokémon Go PvP Battles

Wil je je battle-skills eerst even op pijl krijgen dan kan je het ook opnemen tegen drie teamleiders. Je kan elke dag beloningen ontvangen zoals ‘stardust’ voor het trainen met deze trainers. Om te kunnen battlen tegen andere spelers moet je wel de meest recente update van Pokémon Go hebben.

Pokémon GO
Pokémon GO
Ontwikkelaar: Niantic, Inc.
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel