Pokémon Go moedigt bewegen aan met nieuwe Google Fit-integratie

Nog altijd is Pokémon Go een zeer populair spel die trainers naar buiten stuurt om een wandeling te maken naar Pokéstops en Pokémon. Om het bewegen nog verder aan te moedigen gaat het spel ook meer op een fitness-app lijken met Google Fit-integratie.

Pokémon Go is fitness

De ontwikkelaar zegt dat gebruikers dit jaar al ruim 50 procent meer hebben gelopen dan vorig jaar. In een enquête onder 2000 Trainers zegt 70 procent dat het spel hen motiveert om meer te bewegen. Ongeveer 47 procent van de spelers zegt dat sinds het spelen van de game zij daadwerkelijk meer fysieke inspanning verrichten, eenzelfde aantal zegt dat de game geholpen heeft bij het contact maken met andere mensen.

Deze reacties uit de Pokémon Go community hebben bijgedragen aan de komst van Adventure Sync. Met Adventure Sync moet het mogelijk worden om het aantal stappen dat je dagelijks zet te synchroniseren naar de game via bijvoorbeeld Google Fit. Pokémon Go spelers krijgen dan een wekelijks overzicht van hun statistieken.

In ruil voor het lopen ontvang je dan Candy die is verzameld door je Buddy Pokémon. Ook het uitbroeden van Pokémon eieren wordt op deze manier een stuk makkelijker. Volgens Niantic, de ontwikkelaar moet de functionaliteit binnenkort wereldwijd uitgerold gaan worden. Een specifieke datum heeft de ontwikkelaar niet gegeven.

Pokémon GO
Pokémon GO
Ontwikkelaar: Niantic, Inc.
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel