WhatsApp stickers nu voor iedereen beschikbaar: zo gebruik je ze

WhatsApp heeft na lang ontwikkelen eindelijk de stickers toegevoegd aan haar Android-app. Met de chat-app kun je nu net als in verschillende andere (chat-) apps stickers versturen en stickerpacks downloaden. 

Stickers in WhatsApp

We schreven gisteren al over de functie ‘Swipe to Reply‘ in WhatsApp, welke nu in de stabiele Play Store-versie van WhatsApp is verschenen. Nu hebben de ontwikkelaars een andere nieuwe functionaliteit uitgebracht waar veel gebruikers al langere tijd op wachten. Het is vanaf nu mogelijk om stickers in WhatsApp te gebruiken.

WhatsApp stickers

In WhatsApp 2.18.329 is het mogelijk om stickers te versturen naar anderen. Dit betreft op dit moment een beta-versie, dus het kan zijn dat de functie voor jou nog niet beschikbaar is. Het gebruiken van stickers gaat heel makkelijk. Hiervoor tik je op dezelfde knop als wanneer je een emoji toe wilt voegen aan je bericht. Vervolgens duikt er onderin beeld een sticker-icoontje op en krijg je te zien welke stickers je kunt versturen.

Bovenin het veld zie je de laatst gestuurde stickers, de favoriete stickers, stickers met een emotie/categorie en de losse sticker-packs. Rechts daarvan vind je een ‘plusje’ waar je meer sticker-packs kunt downloaden. Vanuit de chat-app zelf zijn er momenteel 12 pakketten met stickers te downloaden. Deze worden na het downloaden op je smartphone opgeslagen. Onderin het overzicht vind je een optie om te zoeken naar stickers in de Play Store. Veel daarvan zijn nu nog onbruikbaar en zijn eigenlijk gewoon plaatjes, omdat het niks te maken heeft met de sticker-functie. Dit zal in de toekomst dus beter bruikbaar worden.

WhatsApp stickers downloaden

Stickers downloaden

Stickers die je hebt gedownload kun je ook via het sticker-overzicht weer verwijderen. Op je telefoon zelf worden ze opgeslagen in WhatsApp > Media > WhatsApp Stickers, als .webp bestand. De functionaliteit is ook te gebruiken in WhatsApp Web en WhatsApp Desktop. We zullen de functie binnenkort ook in de definitieve versie (uit de Google Play Store) gaan zien, maar dat is nu nog niet het geval. Wil je ook WhatsApp stickers gebruiken? Dan kun je hier WhatsApp 2.18.329 als APK downloaden. Dit is de meest recente beta-versie en geeft je toegang tot de sticker-functionaliteit.

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Ontwikkelaar: WhatsApp LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel