WhatsApp werkt aan vakantiemodus; en meer handige functies

De ontwikkelaars van WhatsApp werken aan een nieuwe functie voor de app. Het gaat om een functie die ‘vakantiemodus’ wordt genoemd en het mogelijk maakt om gesprekken te verbergen.

Vakantiemodus in WhatsApp

Er is een nieuwe optie ontdekt in de code van een nieuwe beta-versie van WhatsApp. Het gaat om de vakantiemodus, die binnenkort als optie toegevoegd moet worden aan de app. Het is al langer mogelijk om berichten te archiveren, deze verschijnen dan niet meer in je chatlijst, maar worden niet verwijderd. Wanneer er opnieuw een bericht binnenkomt van diegene, wordt deze uit het gedeelte gehaald met archiveerde berichten.

WhatsApp vakantiemodus

De vakantiemodus waar nu aan gewerkt wordt, voorkomt dat berichten uit het archief gehaald worden bij nieuwe berichten. De functie kan gezien worden als een variant op een niet-storen functie. De optie verschijnt volgens Wabetainfo onder de instellingen voor meldingen. Het kan vooral handig zijn voor groepsgesprekken.

Notification Dots dempen

WhatsApp laat je verder vanaf nu de zogenoemde Notification Dots op stil zetten. Dit zijn de puntjes of cijfers op je startscherm bij het WhatsApp-icoontje. Als je een gesprek gedempt hebt, zal deze niet meer als stipje bij het app-icoontje getoond worden. Tevens werkt WhatsApp aan een optie om accounts te linken. Het gaat hier om een functie voor zakelijke gebruikers. Als eerst wordt het mogelijk om WhatsApp met Instagram te linken.

De functies zijn nog niet beschikbaar, maar zullen in de toekomst voor de beta-testers beschikbaar komen. Pas daarna zullen ze voor iedereen verschijnen.

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Ontwikkelaar: WhatsApp LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel