WhatsApp voegt ondersteuning Picture-in-Picture toe: direct video’s kijken

WhatsApp voorziet de Android-app deze week van verschillende nieuwe functies. In WhatsApp 2.18.301 is de Picture-in-Picture modus toegevoegd om video’s te kijken zonder de app te verlaten.

WhatsApp: Picture-in-Picture

Gisteren schreven we al over WhatsApp 2.18.300 waarbij de ondersteuning voor Smart Reply werd toegevoegd. Met een nieuwe update hebben de ontwikkelaars wederom een nieuwe functie toegevoegd aan een beta-versie. Het gaat om de update naar WhatsApp 2.18.301.

WhatsApp Picture-in-Picture

Deze update brengt de Picture-in-Picture modus. Hierdoor kun je filmpjes van onder andere Instagram, Facebook en YouTube in WhatsApp zelf bekijken, zonder dat je de app hoeft te verlaten. Ondersteuning voor video’s van Twitter en platformen zoals Dumpert lijkt er niet te zijn, maar dit scheelt al veel. Je kunt direct op bijvoorbeeld een YouTube-video tikken, waarna een extra venster verschijnt. Deze kun je verplaatsen naar de bovenkant of onderkant van het scherm, en eventueel uitvergroten.

WhatsApp 2.18.301 Picture-in-Picture

Zoals gezegd heeft WhatsApp de functie toegevoegd aan WhatsApp 2.18.301. Dit betreft een beta-versie en wordt dus nog niet voor iedereen beschikbaar gesteld via de Play Store. Mocht je de nieuwe functie willen gebruiken, dan kun je je aanmelden voor het beta-programma of hier de APK downloaden.

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Ontwikkelaar: WhatsApp LLC
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel