WhatsApp krijgt picture-in-picture modus voor videogesprekken

Videobellen met iemand en tussendoor lekker rondsurfen op het internet of een bezoekje brengen aan Facebook. Wanneer je smartphone al op Android O draait wordt het mogelijk gemaakt om tijdens het WhatsApp videobellen de picture-in-picture modus te gebruiken.

WhatsApp picture-in-picture

Een nieuwe beta-versie van WhatsApp maakt het mogelijk om nog beter te multitasken. Er is namelijk ondersteuning toegevoegd voor picture-in-picture. Deze nieuwe functie werd door Google aangekondigd bij de lancering van Android O. Afgekort wordt de functie ook wel PiP genoemd. In dat geval wordt er een ‘drijvend’ venster getoond die je kunt verplaatsen en je tussendoor dus wat anders kan doen.

WhatsApp Picture-in-picture modus

De nieuwe PiP-feature is alleen beschikbaar voor degenen met Android O. Wanneer je gebruik maakt van videobellen via WhatsApp en je draait op Nougat kun je ook wel multitasken. Echter wordt dan de video gedempt maar kun je de ander nog wel horen.

Verschillende applicaties hebben de picture-in-picture modus alvast voorbereid voor de komst van Android O. Zo zagen we eerder al Google Duo, Play Movies en Chrome met de PiP modus. De beta-versie waarin de PiP modus beschikbaar is, is versie 2.17.265.

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Ontwikkelaar: WhatsApp LLC
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel