9,6 miljoen Nederlanders maken dagelijks gebruik van WhatsApp + andere statistieken

WhatsApp is in ons land erg geliefd. De chat-app wordt iedere dag door zo’n 9,6 miljoen Nederlanders gebruikt. Daarbij stijgt ook de populariteit van Snapchat in ons land. We delen de interessante statistieken met je, want hoe gebruiken we apps nog meer?

WhatsApp-gebruik in Nederland

In Nederland tellen we zo’n 17,1 miljoen mensen en 12,1 miljoen daarvan hebben een smartphone met daarop WhatsApp, zo blijkt uit onderzoek van Telecompaper. Het onderzoeksbureau heeft het app-gebruik van Nederlanders onder de loep genomen. WhatsApp wordt in ons land dagelijks 9,6 miljoen keer gebruikt. 11,3 miljoen Nederlanders maakt wekelijks gebruik van WhatsApp.

Niet alleen het sturen van berichten is populair. Uit het onderzoek blijkt dat we gemiddeld 17 minuten per week bellen via WhatsApp. Dit is net zoveel als vorig jaar. De komst van onbeperkt bellen-abonnementen zou ervoor zorgen dat we niet vaker via WhatsApp bellen.

WhatsApp 2.17.234

Snapchat

Snapchat is ook een geliefde app, voornamelijk onder vrouwen. Deze app wordt dagelijks 2,1 miljoen keer geopend. Het aantal Nederlanders dat deze app op hun telefoon heeft staan ligt op 3,5 miljoen. Opvallend is dat 50 procent van de 50-plussers Snapchat heeft geïnstalleerd. 83 procent van de Snapchat gebruikers is tussen de 12 en 19 jaar.

Facebook

We gebruiken met zijn allen nog steeds graag Facebook op onze smartphone. De app van Facebook wordt door 7,1 miljoen Nederlanders dagelijks geopend. De applicatie is bij 9,2 miljoen Nederlanders op het toestel te vinden.

Lees ook

Reageer op dit artikel