Opnieuw bevestigd: WhatsApp komt zeer binnenkort met reclame

Reclame in WhatsApp. In het begin leek het niet aan de orde, maar inmiddels is duidelijk geworden dat WhatsApp hierop teruggekomen is. Nu is bevestigd dat er binnenkort reclame in WhatsApp te vinden zal zijn.

Reclame in WhatsApp komt binnenkort

Het kan naar verwachting niet lang meer duren of we kunnen reclame tegenkomen in WhatsApp. Facebook, de eigenaar van WhatsApp, heeft al eerder bekend gemaakt dat advertenties toe wil voegen aan de applicatie. Nog altijd verdient Facebook geen geld met WhatsApp en dat moet dus veranderen.

WhatsApp Status

Langzaam maar zeker wordt er steeds meer concreet over advertenties in WhatsApp. Gebruikers zullen voorlopig niet in hun chats de reclame te zien krijgen. De reclame zal in eerste instantie getoond worden in WhatsApp Status. Vermoedelijk zal dit vergelijkbaar zijn met de Stories in Instagram. Het is echter niet ondenkbaar dat WhatsApp in de toekomst verder zal experimenteren met reclame. Eerder dook al het bericht op dat er reclame aan WhatsApp Status toegevoegd zou worden.

Nu rest alleen nog de vraag, wanneer dit gaat gebeuren. Hierover heeft de vice-president van WhatsApp, Chris Daniels, niets gedeeld. Duidelijk werd eerder al wel dat volgend jaar de reclames in WhatsApp moeten zitten. Of dit betekent dat WhatsApp dit jaar al start met het vertonen van reclame, is niet bekend.

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Ontwikkelaar: WhatsApp LLC
Prijs: Gratis
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel