De 5 meest onmisbare apps van 2018 volgens Luke

Vaste traditie op DroidApp is dat schrijvers aan het einde van het jaar een lijstje maken van hun meest onmisbare apps in het afgelopen jaar. Ook in 2018 kwamen er weer een groot aantal nieuwe en oude apps voorbij. In dit overzicht de 5 meest onmisbare apps van Luke.

Onmisbare Android-apps van Luke

Ieder jaar is het weer een opgave om de vijf apps te kiezen die echt onmisbaar zijn, het zijn er immers altijd meer dan vijf. Ten opzichte van vorig jaar zijn er wel wat wijzigingen in dit lijstje te vinden en misschien zit er voor jou ook nog een leuke app tussen!

OVinfo

OVinfo appWanneer je niet zo vaak een andere OV-halte pakt om op pad te gaan is het prettig om direct te zien op welk moment de trein, tram of bus vertrekt. De app OVinfo doet precies dat en je bouwt langzaam een lijstje op met haltes die je vaak bezoekt. Natuurlijk geeft de app ook aan of er vertraging is en kan je positie van bus of trein zien.

OVinfo
OVinfo
Ontwikkelaar: OVapi
Prijs: Gratis

JuiceSSH

JuiceSSHDeze app gebruik ik al een aantal jaar voor het beheren van servers en andere systemen, onderweg en op vakantie. JuiceSSH is een prettige SSH-client waarmee je op je smartphone op linux servers kunt inloggen. Voor wie ook wel eens een tunnel moet maken om op een extern netwerk kan dat doen met deze app.

JuiceSSH - SSH Client
JuiceSSH - SSH Client
Ontwikkelaar: Sonelli Ltd
Prijs: Gratis

RollerCoaster Tycoon Classic

RollerCoaster Tycoon AndroidEen van de eerste games die ik op de computer speelde was de game RollerCoaster Tycoon. De Android versie weet deze nostalgische game op een goede manier te presenteren. Even lekker ontspannen met het bouwen van je eigen pretpark. Het is één van een aantal games die je op mijn smartphone kunt vinden.

RollerCoaster Tycoon® Classic
RollerCoaster Tycoon® Classic
Ontwikkelaar: Atari, Inc.
Prijs: € 5,99+

Google Keep

Google KeepOvergestapt van de app Todoist plaats ik nu mijn taken en andere notities in de Google Keep applicatie. Dit jaar kreeg de app ook nog een grafische update waarmee het er allemaal spic en span uit ziet. Daarnaast werkt de app prettig en kan ik zo snel mijn notities, reminders en taken kwijt. Bovenal is de app gratis en kan je overal bij je taken.

Google Keep
Google Keep
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

Spotify

SpotifyOnderweg, tijdens het werk of tijdens het ontspannen, eigenlijk staat er altijd wel muziek aan. Spotify is dit jaar ook podcasts gaan ondersteunen een welkome afwisseling tussen de muziek door. Er is een breed aanbod van Nederlandstalige podcasts maar je kunt er ook genoeg anderstalige podcasts vinden. Wat mij betreft nog de beste app om je muzikaal mee te vermaken.

Spotify - Muziek en podcasts
Spotify - Muziek en podcasts
Ontwikkelaar: Spotify AB
Prijs: Gratis

Buiten deze apps om maak ik ook gebruik van de ING-app die bijzonder handig en uitgebreid is voor mobiel bankieren. Ook apps die vorig jaar in mijn lijstje te vinden waren zoals wachtwoordmanager Bitwarden en de tool Net Analyzer gebruik ik nog altijd vaak. Verder mogen Instagram, WhatsApp, Telegram en het toetsenbord Gboard van Google niet ontbreken op mijn telefoon.

Tip: lees ook de artikelen met de onmisbare apps van andere DroidApp-schrijvers.

DroidApp - Android nieuws
DroidApp - Android nieuws
Ontwikkelaar: Apps byLuke
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel