De 5 meest onmisbare apps van 2016 volgens Luke

In 2016 heb ik mij weer laten verrassen door tal van nieuwe applicaties en ook smartphones. Op mijn lijstje dan ook een aantal bekende en minder bekende apps, en natuurlijk ook een aantal die het net niet gehaald hebben. Dit zijn de meest onmisbare apps in 2016 van Luke.

Onmisbare Android-apps 2016

Op DroidApp behandelen we vele apps. Iedere schrijver heeft zo zijn eigen favoriete apps. In dit overzicht behandelt DroidApp-schrijver Luke zijn vijf onmisbare apps van 2016.

Flamingo

FlamingoHet lijkt wel alsof ik ieder jaar van Twitter-cliënt verander want ook dit jaar staat er weer een nieuwe Twitter-app op mijn smartphone. Flamingo is die nieuwe Twitter-app, volledig vormgegeven in Material Design en goed uitgewerkt.

Deze overzichtelijke Twitter applicatie laat je meerdere accounts beheren en makkelijk sleutelwoorden of hashtags blokkeren. Daarnaast vind je in het instellingen menu een legio aan thema instellingen waarmee je de vormgeving naar eigen smaak kunt aanpassen.

Flamingo for Twitter
Flamingo for Twitter
Ontwikkelaar: Sam Ruston
Prijs: € 2,29+

Fitbit

Fitbit pull-to-refreshEr zijn ongetwijfeld een hoop mensen die niet zonder smartphone van huis gaan, precies dat heb ik ook met mijn Fitbit. Met een Fitbit Fitness tracker kun je precies zien hoe actief je bent gedurende de dag en hoeveel stappen je zet.

Als je veel op kantoor zit is beweging belangrijk en de uitdagingen in de Fitbit-app kunnen je daartoe stimuleren. Dit jaar kreeg de Fitbit app ook een fraaie make-over waardoor de statistieken nog mooier worden gepresenteerd.

Fitbit
Fitbit
Ontwikkelaar: Fitbit LLC
Prijs: Gratis

Telegram

Telegram 3.12 stickersNiet WhatsApp maar Telegram is mijn meest gebruikte chat-app dit jaar. Telegram is naar mijn mening een zeer complete chat applicatie met leuke stickers, GIF-ondersteuning en het chatten in groepen met een gebruikersnaam.

Ook vind je op Telegram het DroidApp.nl-kanaal! Nog altijd zie ik contacten overstappen op Telegram, zoek je nog een alternatief probeer dan Telegram eens uit.

Telegram
Telegram
Ontwikkelaar: Telegram FZ-LLC
Prijs: Gratis

Spotify

SpotifyIk ben dagelijks minimaal 2 uur aan het reizen en vind het daarbij prettig om wat muziek te luisteren. Dat doe ik dan ook in Spotify, over deze muziek-app hebben we op DroidApp al tal van artikelen geschreven. Dit jaar kreeg ook Spotify een nieuwe vormgeving.

Wat erg goed werkt op Spotify zijn de suggesties van nieuwe muziek. Zo ontdek ik nog dagelijks nieuwe artiesten en nummers die ik anders nooit tegengekomen zou zijn.

Spotify - Muziek en podcasts
Spotify - Muziek en podcasts
Ontwikkelaar: Spotify AB
Prijs: Gratis

Mini Metro

Mini MetroDit jaar heb ik ook een game opgenomen in mijn lijstje en pas op want deze is zeer verslavend; Mini Metro. In Mini Metro bouw je je eigen metrostelsel in wereldsteden zoals London en New York. Het spel wordt, naarmate de tijd verstrijkt, steeds moeilijker en zorgt ervoor dat je metro steeds voller komt te zitten. Mini Metro is niet gratis maar je kunt de game altijd proberen en als deze je niet bevalt dan vraag je via de Play Store je geld terug.

Mini Metro
Mini Metro
Ontwikkelaar: Dinosaur Polo Club
Prijs: € 1,19

Extraatje

Ook handig dit jaar vond ik applicaties als Buienalarm, Google Foto’s en Pushbullet. Ja, ook ik heb Pokémon Go gespeeld dit jaar. Niantic heeft met deze game wel iets goeds gebracht, namelijk mensen naar buiten brengen en te laten bewegen. Ik ben zeer benieuwd wat 2017 ons gaat brengen op het gebied van Android apps.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel