De 5 meest onmisbare apps van 2016 volgens Paul

Het is altijd tof om zo tegen het einde van het jaar even terug te kijken op het afgelopen jaar. Aan het eind van vorig jaar vroeg ik mij af welke apps 2016 zouden overleven en welke niet. In dit artikel vind je de 5 onmisbare apps van 2016 volgens Paul.

Onmisbare Android-apps 2016

We kijken terug op het jaar 2016 bij DroidApp. Vorig jaar kon je mijn onmisbare apps van 2015 al lezen. In dit artikel vind je de vijf meest onmisbare applicaties voor Android volgens Paul.

WhatsApp

WhatsApp nieuwe emojiEigenlijk heel logisch dat WhatsApp in de top 5 staat aangezien al mijn vrienden en familie hier gebruik van maken. Zelf zie ik liever dat Telegram populairder wordt, maar WhatsApp werkt ook prima en heeft in 2016 een aantal toffe functies toegevoegd. Het enige wat ik mis, is een stand-alone desktop app zonder dat je daarvoor je telefoon nodig hebt.

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Google+

Google+Google+? Ja, Google+! Google+ is mijn nummer één nieuwsbron op het gebied van Android. Deze app open ik vaak het eerst als ik ‘s ochtends mijn telefoon pak. Voor mensen die Google+ niet of nauwelijks gebruiken zal dit misschien een verrassing zijn, maar Google+ wordt veel gebruikt door Android enthousiastelingen.

Currents
Currents
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Spotify

SpotifyEigenlijk is uitleg over deze app overbodig; Spotify is voor mij de bron voor muziek. De app is eigenlijk alleen maar beter geworden het afgelopen jaar. Vooral het onderdeel “Release Radar” vind ik een toffe functie. Hier staan nummers van artiesten waarvan Spotify weet dat jij ze goed vindt.

Spotify - Muziek en podcasts
Spotify - Muziek en podcasts
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

 Flamingo

Flamingo 1.0.1.1Vorig jaar was Fenix nog mijn favoriete Twitter app, maar is ingehaald door Flamingo. Hoewel ik Twitter niet meer zo vaak gebruik als vorig jaar en er niets mis is met Fenix, vond ik het toch tijd voor een andere Twitter app. Soms ben je gewoon toe aan iets nieuws. Mijn keus is gevallen op Flamingo vanwege het aantal opties dat de app biedt zonder dat het onoverzichtelijk wordt.

Flamingo for Twitter
Flamingo for Twitter
Ontwikkelaar: Sam Ruston
Prijs: € 2,29+

Tiles

TilesZoals je in oktober al hebt kunnen lezen ben ik erg te spreken over Tiles. Sinds de komst van Android Nougat is het mogelijk om je Snelle Instellingen uit te breiden. De ontwikkelaar van Tiles is hier handig op ingesprongen door een app te ontwikkelen die een groot aantal nieuwe tegels aan je Snelle Instellingen toevoegt. Welke tegels er worden toegevoegd, kun je uiteraard zelf bepalen.

Tiles
Tiles
Ontwikkelaar: rascarlo
Prijs: € 1,19

Nu 2016 er bijna op zit, kijk ik erg uit naar 2017. Ik ben zeer benieuwd wat 2017 ons op het gebied van Android gaat brengen. Er zullen waarschijnlijk een aantal geweldige nieuwe telefoons en apps uitkomen. Wat het ook gaat worden, ik kijk ernaar uit en hoop volgend jaar weer een mooi lijstje met apps te mogen typen. Ik wens jullie alvast een fantastisch 2017 toe!

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel