De 5 meest onmisbare apps van 2016 volgens Jeffrey

Het is alweer het einde van december, de afgelopen maanden zijn echt voorbij gevlogen. Dit is een mooi moment om terug te kijken op mijn gebruik van apps op mijn telefoon. Heb ik dan veel apps geïnstalleerd als ik mijn telefoon 8 uur per dag gebruik? In tegendeel, ik heb slechts 27 apps geïnstalleerd staan op mijn OnePlus 3. En dit zijn de 5 onmisbare Android-apps van 2016 volgens Jeffrey.

Onmisbare Android-apps 2016

Ik zou persoonlijk wel benieuwd zijn over hoeveel uur ik dit jaar de onderstaande apps heb gebruikt. Ik kan je in ieder geval verzekeren dat het er heel veel zijn. In dit overzicht licht ik de vijf meest onmisbare applicaties van het afgelopen jaar uit.

Nine Mail

Nine mailTegenwoordig beginnen e-mails ongeveer uit de tijd te raken, maar dat geldt zeker niet voor mij. Ik mail er graag nog op los, al gaat het maar om gemakkelijk even een paar zinnen te onthouden voor later. Nine Mail is voor mij gewoon zeer handig door het enorme aantal opties en ook de simpliciteit waarmee het werkt als je hem eenmaal hebt ingesteld. Ik zou niet geheel verrast zijn als deze volgend jaar weer op mijn lijstje staat.

Nine - Email & Calendar
Nine - Email & Calendar
Ontwikkelaar: 9Folders, Inc.
Prijs: Gratis+

WhatsApp

WhatsApp GIFQua functionaliteit gaat mijn voorkeur dan misschien wel uit naar Telegram. Maar de meerderheid wint nog steeds, en zolang iedereen vastgeplakt zit aan WhatsApp gaat dit ook niet veranderen. Ik bel ook steeds vaker met WhatsApp en dit is dan weer iets wat (nu nog) mist in Telegram. Al met al één van mijn favoriete Android-apps van dit moment.

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Google Drive

Google Drive kleurenAls ik met een app die Google heeft gemaakt blij ben, is het wel Google Drive. Google Drive is niet alleen handig om bestanden mee op te slaan. Omdat ik de Word-app (nog) niet geïnstalleerd heb, is het ook dé app om Word bestanden te openen. Nu nog even zorgen dat ik Word-bestanden ook direct in Google Drive kan bewerken, Google?! Nu moet er eerst een kopie van gemaakt worden.

Google Drive
Google Drive
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Slack

SlackDit is voor mij het eerste jaar dat ik Slack gebruik, en op het eerste moment dat ik de app aanraakte brak de oorlog uit in mijn hoofd. Uiteindelijk bleek het allemaal een stuk makkelijker te zijn dan dat het er op het eerste ogenblik uit zag. En nu is het een app waarmee ik dagelijks contact onderhoud teams waarin ik werk. Of het dan in de chats ook over het werk gaat is weer wat anders…

Slack
Slack
Prijs: Gratis

Google Agenda

Google Agenda appAls ik mijn vrienden vraag: papieren agenda of een online agenda dan kan ik het antwoord zelf al invullen. Waarom zou je jaarlijks een boekje kopen om je afspraken in op te schrijven als je net zo makkelijk (als het niet makkelijker is…) alle afspraken online kan zetten. Dat is direct een voordeel van Google Agenda. Het grootste voordeel is, deze agenda valt gewoon niet te verliezen. Wat mij betreft een aanrader als je de papieren agenda ook zat bent.

Google Agenda
Google Agenda
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel