De 5 meest onmisbare apps van 2016 volgens Jeroen

Het jaar 2016 was voor mij het jaar van nieuwe gadgets. Zoals een Gear S2 Smartwatch en de Samsung Galaxy S7 Edge wat mij tevens een Samsung VR bril opleverde. Genoeg reden dus om vele applicaties uit te proberen voor smartphone en smartwatch. Dit zijn de 5 meest onmisbare Android-apps volgens Jeroen.

Onmisbare Android-apps 2016

Veel applicaties hebben echter geen lang leven gehad op mijn smartphone en waren vaak al binnen enkele uren weer verwijderd. Voor de smartwatch waren niet echt bijzondere apps buiten de standaard apps om en hierop heb dan ook niet veel geïnstalleerd afgezien van de watchfaces. Bij deze dan ook een samenvatting van mijn meest favoriete apps voor de smartphone die ik al een lange tijd vrijwel dagelijks gebruik.

S Health

S HealthOp nummer 1 staat voor mij de app van Samsung zelf met de naam S Health. Ik denk dat dit wel mijn meest gebruikte applicatie is die ik ook al sinds oktober 2014 gebruik. Ik kreeg toen mijn Samsung Gear Fit sporthorloge en in combinatie met mijn Gear S2 registreert de applicatie al twee jaar lang mijn slaap, hartslag en tevens gegevens zoals fietsen, wandelen enzovoort.

Samsung Health
Samsung Health
Prijs: Gratis

WhatsApp

WhatsApp Quote messageOp nummer 2 staat toch wel WhatsApp. Een applicatie waar je eigenlijk niet omheen kunt, ook al zou ik deze graag omwisselen voor bijvoorbeeld Telegram. Hij word zowel privé gebruikt als ook voor mijn werk waarbij we gebruik maken van de groeps-app functie. Door de regelmatige updates die de ontwikkelaar doorvoert word de app steeds uitgebreider en onmisbaarder en zie ik het niet snel gebeuren dat deze van mijn telefoon zal verdwijnen.

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Ontwikkelaar: WhatsApp LLC
Prijs: Gratis

ABN Amro Wallet

ABN Amro Wallet appOp nummer 3 staat een applicatie die eigenlijk nog niet lang bestaat maar al veelvuldig door mij gebruikt is. ABN Amro Wallet is de app die ik vanaf de eerste dag al gebruik als 1 van de testers voor ABN Amro en daarvoor regelmatig als tegenprestatie vragen over de app moest beantwoorden. De app is een fijne aanvulling op Beep’n Go zodat ik nog minder pasjes op zak hoef te hebben als ik onderweg ben. Nieuwsgierig? Lees dan het artikel over ABN Amro Wallet.

ABN AMRO Wallet
ABN AMRO Wallet
Ontwikkelaar: ABN AMRO Bank N.V.
Prijs: Gratis

Business Calendar 2

Business Calendar 2Op nummer 4 staat Business Calendar 2, de volledige versie. Deze applicatie heb ik lang gebruikt maar ben vervolgens over gestapt op een concurrent. Echter ben ik toch weer lange tijd terug bij deze applicatie omdat er niet één is die zo uitgebreid en makkelijk werkt als Business Calendar 2. Hij is op veel manieren aan te passen aan je eigen wensen en zeker voor het bekijken van je agenda is hij zeer eenvoudig in gebruik. Deze mag naar mijn mening dan ook niet missen op je telefoon.

Business Calendar Pro
Business Calendar Pro
Ontwikkelaar: Appgenix Software
Prijs: € 5,95

Nova Launcher

Nova Launcher 5.0 betaOp nummer 5 staat voor mij Nova Launcher. In dit geval ook de betaalde variant, omdat deze launcher het gebruik van mijn smartphone een stuk aantrekkelijker en sneller heeft gemaakt. Deze launcher is op vele manieren aan te passen en is sowieso veel sneller dan de Samsung TouchWiz Launcher. Het is echter nog afwachten of ik Nova ook in 2017 zal blijven gebruiken. Maar dit hangt af van de launcher die Samsung meebrengt met de update naar Android Nougat 7.1.

Nova Launcher Prime
Nova Launcher Prime
Ontwikkelaar: TeslaCoil Software
Prijs: € 3,99

Dit was dan voor mij de top 5 van 2016 waarvan ik zelfs verwacht dat ze allen 2017 ook zullen overleven op mijn smartphone. Maar wie weet wat voor top applicatie er komend jaar op de markt zullen verschijnen. We houden je daarom ook graag op de hoogte via DroidApp.nl.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel