Bouncer: handige app die apps tijdelijke machtigingen geeft en je privacy beschermt

Er is in de Google Play Store een nieuwe app verschenen waarmee je meer grip kunt hebben op je privacy en wat je deelt. Met de app Bouncer kun je apps tijdelijke rechten en machtigingen geven en deze automatisch weer intrekken.

Bouncer: app-machtigingen

Een app die toegang wil tot je camera, locatie, bestanden, microfoon of iets anders. Voor Android zijn er een groot aantal apps die van alles van je nodig hebben, maar is dat ook wel echt nodig? Met de nieuwe app Bouncer kun je meer controle krijgen over de permissies van apps. De app is een project van Sam Ruston, bekend van apps als Flamingo en Weather Timeline.

Bouncer

Met Bouncer kun je je apps tijdelijke machtigingen geven. Wanneer je de desbetreffende app afsluit, wordt de machtiging tot toegang tot iets weer ingetrokken. Het is bijvoorbeeld mogelijk om Google Maps eenmalig toegang te verschaffen tot je locatie, maar zodra je de app afsluit, dit niet meer toe te staan. Je kunt ook zelf de rechten weer intrekken via de notificatie. Zo geef je een app ook de toestemming.

Bouncer is niet alleen een nuttige app, maar ook een veilige applicatie. De toepassing zelf werkt offline en heeft zelf maar één permissie nodig; die tot het verlenen of intrekken van toestemming. De applicatie kost je eenmalig 0,89 eurocent en kan gedownload worden uit de Google Play Store via onderstaande button.

Bouncer - Temporary App Permissions
Bouncer - Temporary App Permissions
Ontwikkelaar: Sam Ruston
Prijs: € 1,99
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel