TVgids.nl app 5.0: compleet nieuw design en persoonlijker met MijnGids

TVgids.nl heeft een compleet vernieuwde applicatie uitgebracht voor Android. Met versie 5.0 is het design in een nieuw jasje gestoken en werkt de tvgids-app persoonlijker met MijnGids en is het prettiger in gebruik. 

TVgids.nl app 5.0

Wie heeft er nou nog een papieren televisiegids in de krantenbak of op tafel liggen? Dat zullen niet heel veel mensen meer zijn. Een tvgids-app op je smartphone of tablet is voor velen onmisbaar en dus heeft TVgids.nl een update uitgebracht voor de Android-app. De applicatie is in een compleet nieuw jasje gestoken en daarbij is ook de navigatie wat aangepast.

Onder het tabblad ’tvgids’ zie je standaard de optie ‘nu en straks’. Bovenin beeld kun je echter direct naar het zenderoverzicht schakelen. Tevens vind je onderin de beeld de optie om te kijken welke films en series er op televisie komen en verschijnen er op het startscherm uitgelichte programma’s.

MijnGids

Een nieuwe functie in de TVgids app is de optie om in te loggen met een account. Het aantal opties wordt daarmee verder uitgebreid en het aanbod wordt persoonlijker. Eenmaal ingelogd met MijnGids kun je aangeven welke soort programma’s je graag kijkt op televisie en of je eventueel ook content van Videoland, Pathé Thuis of Netflix wilt zien als suggesties. Een andere optie die dan beschikbaar komt is om zenders in- of uit te schakelen en te sorteren in het zenderoverzicht.

Bij ieder programma zie je ook eventueel wanneer andere afleveringen worden uitgezonden en welke programma’s gerelateerd zijn. Je kunt ook instellen dat je een notificatie krijgt, 30 minuten voordat het programma begint. Zo vergeet je je programma niet te kijken.

De update

Afgaande op de recensies zijn veel gebruikers niet te spreken over de nieuwe update. Gebruikers melden bijvoorbeeld dat zij eerder de betaalde versie hadden waarbij reclames verborgen werden. Deze functie lijkt in de nieuwe app afwezig. Ook zouden veel gebruikers het zenderoverzicht niet kunnen vinden, maar die optie is er wel degelijk en dus te vinden als je op ‘nu & straks’ tikt in het tabblad tvgids.

De update voor de TVgids.nl app 5.0 wordt gefaseerd uitgerold, waardoor het even kan duren voordat deze bij iedereen beschikbaar is. De app is te downloaden uit de Google Play Store via onderstaande button.

TVGids.nl
TVGids.nl
Ontwikkelaar: TVgids.nl
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel