De 5 meest onmisbare apps van 2018 volgens Stefan

Ieder jaar delen de schrijvers van DroidApp hun meest favoriete en meest onmisbare apps van het afgelopen jaar. Ook dit jaar kan ik aan dit lijstje weer een paar nieuwe apps toevoegen. In dit overzicht zet Stefan de onmisbare apps van 2018 op een rij.

Onmisbare Android-apps van Stefan

Er staan gemiddeld 112 apps geïnstalleerd op mijn Huawei Mate 20 Pro. Zoals ieder jaar is het toch weer een lastige opgave om de 5 beste apps van het afgelopen jaar op een rijtje te zetten. Want welke apps waren voor mij echt onmisbaar? In dit artikel zet ik de vijf onmisbare apps van mijzelf op een rij. Zie hier mijn overzicht van vorig jaar.

SplenDO

Splendo appSplenDO is een taken-app en is al jarenlang onmisbaar op het startscherm van mijn smartphone. De taken-applicatie zorgt ervoor dat ik geen dingen vergeet. Handig vind ik de Google-synchronisatie zodat ik taken makkelijk kan synchroniseren met andere apparaten, bijvoorbeeld wanneer ik overschakel naar een review-toestel. Ik kan niet zonder deze app.

ToDo-lijst, Takenlijst
ToDo-lijst, Takenlijst
Ontwikkelaar: Splend Apps
Prijs: Gratis

Google Nieuws

Google Nieuws appSinds de grote update die eerder dit jaar verscheen neemt Google Nieuws een plekje in, in het menu van de telefoon. De Google Nieuws app bundelt het nieuws uit binnen- en buitenland in één app. De personalisatie-insteek vind ik handig, want het toont daarmee ook nieuws wat ik interessant vindt.

Google Nieuws
Google Nieuws
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

SmartThings

Samsung SmartThings appEen andere nieuwe app in dit lijstje is de SmartThings app. Onmisbaar, want anders wordt het huis een stuk minder schoon. De SmartThings app van Samsung is handig voor het bedienen van de robotstofzuiger, die ik eerder heb besproken in de Samsung PowerBot review. Ik kan zelfs vanaf mijn vakantieadres de stofzuiger starten en achteraf kijken of hij wel netjes het hele huis heeft schoongemaakt.

SmartThings
SmartThings
Prijs: Gratis

Google Maps

Google Maps 9.77Hij staat er weer tussen, Google Maps. Ik kan niet zonder Google Maps. Of het nou is voor de route naar mijn werk, kijkend naar de verkeerssituatie, of naar het uitstippelen van een nieuwe route op vakantie; Google Maps gebruik ik bijna elke dag wel. Daarnaast laat ik zo nu en dan wel eens een review achter en doe ik nieuwe inspiratie op voor weer een nieuwe vakantie. In het afgelopen jaar zijn er vele updates verschenen voor de app, met nieuwe functies. Denk aan het nieuwe design en handige andere verbeteringen.

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

Friendly

Friendly for Facebook appIk gebruik al jarenlang de Facebook-app niet. Niet alleen omdat deze keer op keer mij verrast met bugs, maar ook omdat de app enorm veel vraagt van de opslagruimte, datagebruik en vooral de batterijduur. Ik gebruik de Friendly app, die we eerder uitgebreid hebben besproken op DroidApp. Ik kan gewoon zonder extra apps als Messenger chatten via de app en heb toegang tot een tijdlijn die gesorteerd wordt op tijd. Erg handig.

Friendly Social Browser
Friendly Social Browser
Ontwikkelaar: Friendly App Studio
Prijs: Gratis

Er is nog veel meer

Natuurlijk zijn er nog veel meer apps die ik erg graag en vaak gebruik; denk aan brandstof-bespaarapp Fuelio, krijg je inzicht in in- en uitgaven met Money Lover en gebruik ik de ING Bankieren app vaak. Typen doe ik met SwiftKey en ook Instagram open ik meerdere malen per dag. En net als eigenlijk iedereen is WhatsApp niet te missen, net als Telegram. Op vakantie gebruik ik Polarsteps en Swarm extra vaak.

Tip: lees ook de artikelen met de onmisbare apps van andere DroidApp-schrijvers.

DroidApp - Android nieuws
DroidApp - Android nieuws
Ontwikkelaar: Apps byLuke
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel