De 5 meest onmisbare apps van 2017 volgens Stefan

Het jaar is bijna om en dus tijd voor een lijstje. Ieder jaar delen de redacteurs van DroidApp hun onmisbare applicaties van het afgelopen jaar. Het was een aardige klus om de vijf onmisbare apps van mij te selecteren, ik gebruik er namelijk veel intensief. Dit zijn de onmisbare apps van 2017 volgens Stefan.

Onmisbare Android-apps 2017

Eigenlijk alle Android-apps die ik vorig jaar in mijn overzicht met onmisbare apps had gezet, gebruik ik nog steeds. Toch heb ik het afgelopen jaar nieuwe apps gebruikt. In dit artikel zet ik mijn 5 onmisbare apps van 2017 op een rij. Oké, stiekem zijn het er ietsje meer.

Polarsteps

Polarsteps 2.0Tijdens mijn rondreis door Scandinavië afgelopen jaar was Polarsteps een ultieme applicatie. Met deze dienst kun je een interactief reisdagboek bijhouden met je locatie, foto’s en tekst-updates. Daarbij kunnen vrienden je live volgen waar je bent en kunnen zij je status liken of erop reageren. Je kunt ervoor kiezen om achteraf een fotoboek ervan te laten drukken, maar dat heb ik niet gedaan. Wel is het leuk om nog zo nu en dan eens na te genieten en ‘door je vakantie te vegen’.

Polarsteps - Travel Planner & Tracker
Polarsteps - Travel Planner & Tracker
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Instagram

Instagram hashtags volgenIk heb het afgelopen jaar veel tijd doorgebracht op Instagram. Niet alleen om zelf foto’s te delen, maar vooral om nieuwe plekken te ontdekken, bijvoorbeeld voor mijn reis door Scandinavië. Een mooie waterval in Zweden, een schitterend uitkijkplatform in Noorwegen, ik heb het met Instagram gevonden. Vervolgens direct de locatie even openen in Google Maps en er een sterretje bij zetten :).

Instagram
Instagram
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

GPX Viewer

GPX Viewer appTijdens mijn vakantie heb ik ook veel gehad aan de app GPX Viewer. Omdat ik de rondreis door Scandinavië per camper heb afgelegd, heb ik de route nauwkeurig via de webversie van Google My Maps uitgestippeld. Alle losse kaarten met de route heb ik vervolgens ingeladen in de geweldige GPX Viewer app. Deze app bundelt dat namelijk netjes in één overzicht. Ideaal!

GPX Viewer
GPX Viewer
Ontwikkelaar: Vectura Games OÜ
Prijs: Gratis+

SplenDo

SplenDOWaar zou ik zijn zonder taken-app? Iedereen vergeet wel eens wat, en de app SplenDo helpt me uitstekend om dingen te onthouden. Kleine dingen zoals een pak hagelslag halen of grotere klussen zoals; niet vergeten om de auto te wassen. Net als vorig jaar kan ik echt niet zonder deze app.

ToDo-lijst, Takenlijst
ToDo-lijst, Takenlijst
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Google Maps

Google Maps lagenMisschien geen verrassing, maar Google Maps is voor mij een absoluut wondermiddel. Waar zouden we zijn zonder Google Maps? Dit jaar verschenen vele grote updates met nieuwe functies. Niet alleen voor het navigeren is de app handig, ik gebruik ook de app erg regelmatig voor Street View en voor het plaatsen van markeringen bij plaatsen die ik bijvoorbeeld nog wil zien. Een ander pluspunt voor de Google Maps app is dat het direct inzicht geeft in de verkeerssituatie. Ik mis alleen nog steeds de weergave van de maximum snelheid, hoewel dat in sommige regio’s wel getest schijnt te worden.

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

Maar nog meer

Ik heb een groot aantal apps welke ik dagelijks of met grote regelmaat gebruik. Het was dan ook best lastig om een selectie te maken van vijf apps. Ik gebruik bijvoorbeeld verder graag Telegram (waar je ook DroidApp op kunt volgen), WhatsApp, ING Bankieren app, Wordfeud (sorry ;-)), Duolingo, SwiftKey en voor het bijhouden van de financiën de app Money Lover. Tevens gebruik ik graag Feedly en kan ik ook niet zonder Fuelio, voor het bijhouden van het verbruik en de (onderhouds-)kosten van mijn auto.

DroidApp - Android nieuws
DroidApp - Android nieuws
Ontwikkelaar: Apps byLuke
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel