DevCheck-app vertelt alles over de hardware van je telefoon

De app DevCheck geeft je een gedetailleerd inkijkje in welke hardware er in je smartphone of tablet zit. Van sensoren tot processor de app weet precies welke onderdelen er aanwezig zijn.

DevCheck

DevCheck is een handige app voor als je wilt weten welke hardware er in je toestel verwerkt is. Bij het opstarten van de applicatie krijg je een overzicht te zien waarbij alle belangrijke informatie is opgenomen. Zo is te zien op welke snelheid de processor draait, hoe warm de processor is en wat de status is van je batterij. Ook vertelt de app je hier de status van het werkgeheugen en het gebruik van de opslag.

DevCheck app

Op het tabblad hardware krijgen we meer informatie te zien, zoals het type processor, welk frequenties de processor gebruikt en gedetailleerde informatie over de grafische chip in onze smartphone. Je krijgt ook een overzicht van welke hardware-matige verbindingsmogelijkheden er zijn en krijg je informatie over invoerapparaten.

Via het tabje systeem vind je het IMEI en serienummer terug van je telefoon.  Verder is er informatie te vinden over de versie van het besturingssysteem. Zoek je informatie over de batterij of het netwerk dan is ook dat terug te vinden in de DevCheck-app.  Een tabblad met sensoren vertelt je exact over welke sensoren je telefoon beschikt en je kunt ze hier ook direct uit laten lezen.

DevCheck app

Een speciaal tabblad over applicaties geeft je duidelijk weer welke rechten apps vragen en voor welke platformversies de apps geschikt zijn. Zichtbaar is ook welke systeemapps er op het toestel zijn geïnstalleerd.

De app DevCheck is gratis te downloaden uit de Google Play Store, er is een pro-versie aanwezig waarmee onder andere een donker thema ontgrendeld kan worden.

DevCheck Device & System Info
DevCheck Device & System Info
Ontwikkelaar: flar2
Prijs: Gratis+
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel