De 5 meest onmisbare apps van 2018 volgens Paul

Aan het eind van het jaar kijk ik er altijd weer naar uit: de diverse lijstjes over het afgelopen jaar. Nog leuker is om zelf een lijstje te mogen maken. Ik ben toch altijd weer benieuwd welke apps er het afgelopen jaar overleefd hebben en wat er allemaal veranderd is.

Onmisbare apps van Paul

Elke DroidApp-schrijver deelt aan het eind van deze maand zijn of haar meest onmisbare apps van 2018. Welke apps hebben we gebruikt dit jaar, welke konden we niet missen en welke hebben we het meest geopend? In dit overzicht vind je de 5 onmisbare Android-apps van Paul. Je kunt het overzicht van vorig jaar hier bekijken.

Rootless Pixel Launcher

Rootless Pixel LauncherDe nummer 1 is misschien een beetje verrassend, maar het is ook een app die elke Android-gebruiker dagelijks gebruikt. Ik heb het natuurlijk over de launcher. Bij elke telefoon die ik koop of mag reviewen, is het eerste wat ik doe is de Rootless Pixel Launcher installeren. Niet zo uitgebreid als bijvoorbeeld Nova Launcher of Action Launcher, maar voor mij precies genoeg opties om mijn startscherm naar mijn smaak in te richten.

Rootless Launcher
Rootless Launcher
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

WhatsApp

WhatsApp 2.18.361WhatsApp is voor mij onmisbaar in mijn dagelijkse communicatie met de kinderen, vrienden en collega’s. Persoonlijk gebruik ik liever Telegram vanwege het feit dat je Telegram op ieder apparaat kunt gebruiken zonder dat je telefoon verbonden moet blijven. Omdat WhatsApp toch verreweg het populairst is, is en blijft het voorlopig nog wel één van de meest onmisbare apps.

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Spotify

SpotifyOnmisbaar tijdens het reizen met het OV naar mijn werk wat dragelijker te maken. En natuurlijk ook om thuis muziek te luisteren. Nieuwe muziek ontdekken, zelf afspeellijsten maken voor elke stemming of gelegenheid, dat maakt Spotify tot een onmisbare app. Ik zie mezelf niet snel overstappen naar een andere muziekdienst, tenzij je op een handige manier al je opgeslagen albums en afspeellijsten kan overzetten naar een andere muziekdienst zoals Play Muziek.

Spotify - Muziek en podcasts
Spotify - Muziek en podcasts
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Reddit

Reddit appReddit is voor mij dit jaar uitgegroeid tot belangrijke bron van Android nieuws. Het is ook een belangrijke bron voor alle hilarische meme’s en schitterende natuurfoto’s. Kortom een compleet overzicht in één app.

Reddit
Reddit
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Telegram

Telegram 4.8.5Wat mij betreft mag Telegram het komende jaar flink aan populariteit winnen. Het grote voordeel ten opzichte van WhatsApp is toch dat je het op elk apparaat kunt installeren. Een andere mooie functie vind ik de kanalen en groepchats. Deze groepchats heb je natuurlijk ook bij WhatsApp, maar bij deze groepchats kun je anoniem joinen, zonder dat andere leden je telefoonnummer zien.

Telegram
Telegram
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Dat waren weer mijn onmisbare apps. Super leuk dat ik dit alweer voor de vierde keer heb mogen doen. Ik kijk uit naar welke onmisbare apps er in de top vijf van mijn collega’s van DroidApp staan en wat het komende jaar ons gaat brengen qua apps en smartphones. Deze overzichten komen in de komende dagen online op de website. Wie weet wordt het een spannend jaar met tal van nieuwe, mooie apps.

Tip: lees ook de artikelen met de onmisbare apps van andere DroidApp-schrijvers.

DroidApp - Android nieuws
DroidApp - Android nieuws
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel