Foodsy app: je eten op het station vast bestellen vanuit de trein

Je stapt net te laat uit je bed en hebt geen tijd meer om een broodje of kop koffie te halen op het station. Of je trein heeft vertraging waardoor je je pastamaaltijd of snack wel kunt vergeten. Foodsy speelt hier slim op in; via een app alvast het eten bestellen. Direct ophalen en smullen maar!

Foodsy app

De Foodsy app is een Nederlands product en werkt samen met verschillende winkels op de diverse stations in Nederland. Met de applicatie kun je vanuit de trein (of natuurlijk bus, metro, veerboot of tram) je bestelling vast plaatsen bij de deelnemende winkels. Denk aan een pasta bij Julia’s, een pizza Margaritha bij New York Pizza of een Turkse pizza bij The Döner Company.

Foodsy app

De app werkt als volgt; je selecteert het station van jouw keuze, en kiest een deelnemende winkel. Op dit moment is het aantal stations dat meewerkt nog vrij minimaal; Amsterdam Centraal, Amsterdam Bijlmer Arena, Amsterdam Zuid, Amsterdam Sloterdijk, Den Haag Centraal, Utrecht Centraal en Deurne. Het is echter niet ondenkbaar dat het aantal stations snel uitgebreid zal worden. Je ziet ook direct welke locaties meedoen. Het uiteindelijke doel is om 80 procent van de winkels op alle stations enthousiast te krijgen.

Foodsy app

Heb je de winkel van je keuze gekozen, dan kies je het product. Bijvoorbeeld de pasta bij Julia’s. Net als in de winkel kies je je pasta, saus, portiegrootte en eventueel nog wat te drinken. Daarna selecteer je de ophaaltijd en datum. Je kunt bijvoorbeeld aangeven dat je het zo snel mogelijk wilt hebben, dit neemt dan zo’n 9 minuten in beslag. De winkel gaat er vervolgens mee aan de slag en je kunt het op het afgesproken moment ophalen.

Foodsy app

Afhankelijk van de winkel kun je met Foodsy EasyPay betalen, waarbij het bedrag opgespaard wordt en later geïncasseerd wordt. Ook kun je kiezen om het bedrag via internetbankieren te betalen. Je betaalt dan €0,25 extra aan transactiekosten.

Foodsy app

Downloaden

Je kunt de Foodsy app gratis downloaden uit de Play Store via onderstaande button. Een paar jaar geleden schreven we al dat Julia’s zelf een app zou ontwikkelen die het bestellen op afstand via een app mogelijk maakte. Echter lijkt Foodsy hier nu serieus werk van gemaakt te hebben. We zijn erg benieuwd naar de landelijke uitrol!

Foodsy
Foodsy
Ontwikkelaar: Foodsy BV
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel