Google brengt Digital Wellbeing-app uit voor Android

Digital Wellbeing is de tool binnen Android (Pie) die je bewust moet maken van je smartphonegebruik. Nu heeft Google voor toestellen met Android One en de Pixel-serie een gelijknamige Digital Wellbeing app uitgebracht in de Play Store.

Digital Wellbeing app

Google bracht eerder de Digital Wellbeing app uit voor Android, waarbij het ging om een beta-versie. De gelijknamige functie is al te vinden in verschillende toestellen met Android Pie, maar nu is er ook een aparte app beschikbaar. Deze applicatie is te installeren op Pixel-devices en toestellen met Android One, zoals de Nokia 6.1 of de Nokia 7 Plus. Ondanks dat de functie ook bijvoorbeeld op de Huawei Mate 20 Pro is te vinden, werkt de app daar niet op.

Digital Wellbeing app

Digital Wellbeing is een functie die geïntroduceerd werd met de komst van Android 9 Pie. De vertaling van de app is Digitaal Welzijn en moet gebruikers inzicht geven in hoe vaak ze met hun telefoon in de weer zijn. Je ziet bijvoorbeeld hoeveel keer je telefoon is ontgrendeld en hoeveel tijd je hebt doorgebracht binnen een app. Tevens zijn er tools beschikbaar om je smartphonegebruik te minderen. Denk aan het opgeven van een limiet voor het gebruik van een app, of de speciale bedmodus waarmee je op zelfgekozen momenten (bijvoorbeeld voor het slapengaan) het scherm om kunt zetten naar monochrome kleuren.

De Digital Wellbeing app is vanaf nu beschikbaar voor Android. Ben je in het bezit van een Pixel- of Android One-toestel, dan kun je deze direct installeren via onderstaande button, uit de Play Store. Het is niet bekend of Google de app later voor meer apparaten beschikbaar stelt.

Digitaal welzijn
Digitaal welzijn
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel