NU.nl app voor Android krijgt grote update met ‘Material Design’

NU.nl is onmisbaar in het dagelijks leven voor het volgen van het laatste nieuws uit binnen- en buitenland. De Android-app van NU.nl heeft een grote update ontvangen. De NU.nl 6.0 app is nu beschikbaar en voorzien van een aantal Material Design elementen.

NU.nl app

De NU.nl applicatie is in een nieuw jasje gestoken. De huidige NU.nl app voor Android gaat al weer een tijdje mee en was volgens de ontwikkelaars toe aan een opknapbeurt. Hoewel de ontwikkelaars spreken van Material Design is dat nog lang niet overal doorgevoerd. Wel ziet de applicatie er een stuk strakker uit.

 

Interface app

De interface van de NU.nl app lijkt op het eerste gezicht niet gek veel anders dan de versie die nu uit de Play Store is te downloaden. Bovenin beeld kan je de tv-gids, het weer en de sportuitslagen bekijken. Ook zie je daar de files en de aandeelkoersen. Via het uitschuifbare menu krijg je een waslijst aan onderwerpen en thema’s rondom het nieuws. Ook kan je direct vanaf het startscherm video’s bekijken zonder eerst het artikel te hoeven openen.

NU.nl app

Kleuren en reacties

Bij het openen van een artikel vallen wel de wijzigingen op. Boven de grote foto is de balk in de kleur van het thema. Zo wordt bij algemeen nieuws de donkerblauwe kleur gebruikt, bij economie de lichtblauwe kleur en bij sport de rode kleur. Onderaan vind je de ’tags’ waarmee je snel bepaalde onderwerpen kunt volgen. Ook wil NU met de app de interactie verhogen. De reactie-knop boven in beeld geeft je de mogelijkheid om op het NUjij platform je mening te laten horen.

Versie 6.0

Uiteraard is de zoekfunctie behouden gebleven in de NU.nl app versie 6.0 en kan je de widget gebruiken. Ook kan je nog steeds snel je eigen voorkeuren voor nieuws-onderwerpen opslaan. Wat verder opvalt is dat het lettertype wat rustiger oogt en naar onze mening duidelijker leesbaar is. Grote wijzigingen zijn er eigenlijk niet en zat je te wachten op een flinke Material Design-update, ook dan moeten we je helaas teleurstellen. Wel is de update een hele verbetering.

Vanaf dit moment kan je de NU.nl app versie 6.0 downloaden uit de Play Store via onderstaande button.

NU.nl - Nieuws, Sport & meer
NU.nl - Nieuws, Sport & meer
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel