Ontwikkelaar laat Chromecast functioneren als Wii

De ontwikkelaar Rolocule is bezig met een ontwikkeling waarbij de Chromecast ‘verandert’ in een Nintendo Wii. Op korte termijn zal het mogelijk zijn om bijvoorbeeld te tennissen via de Google Chromecast, waarbij de smartphone dient als controller.

Tijdens Google I/O werden nieuwe mogelijkheden bekend gemaakt voor de Google Chromecast. Een van de nieuwe mogelijkheden is het ‘spiegelen’ van het display van de smartphone naar de Chromecast. Hierdoor wordt je telefoon-display weergegeven op de televisie. De ontwikkelaar Rolocule is hiermee aan de slag gegaan.

Rolocule heeft een video online gezet van de game ‘Motion Tennis’. De Google Chromecast zal door deze ontwikkeling volgens de makers een goedkoop alternatief zijn voor de Nintendo Wii. Bij de game wordt gebruik gemaakt van de sensoren en meters van de smartphone. De bewegingen worden door de Chromecast omgezet in handelingen waardoor je telefoon verandert in een controller.

Wel is er een probleem op dit moment. Er zit een vertraging tussen de input en de reactie van het spel. Hierdoor is het tennissen eigenlijk onmogelijk omdat je niet precies de beweging kan afstemmen op wat er gebeurt. Als dit verholpen is, dan kan de Google Chromecast zeker een interessante game-console gaan worden.

Wanneer de vertraging is verholpen zal de applicatie niet al te lang op zich laten wachten. Ook is de verwachting dat meer ontwikkelaars soortgelijke games zullen uitbrengen, waarbij de Google Chromecast zal veranderen in een Nintendo Wii.

Bron

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel