Oppo deelt Nederlandse releasedata voor update van Android 10 met ColorOS 7

Ongeveer een week geleden presenteerde Oppo haar nieuwe skin welke over Android gelegd wordt; ColorOS 7. Nu deelt de fabrikant de releasedatum voor de toestellen in Nederland, dit valt samen met de upgrade naar Android 10.

Android 10 met ColorOS 7

Eerder deze maand kwam Oppo met het nieuws waarbij gebruikers kennis konden maken met de nieuwe ColorOS skin voor hun toestel. Oppo heeft namelijk gewerkt aan een nieuwe versie van haar eigen laag, bovenop Android 10. Deze update wordt vanaf nu uitgerold in China, maar het bleef daarbij nog wat onduidelijk wanneer we deze in Nederland zouden kunnen verwachten. Daar is nu meer over bekend geworden.

Oppo ColorOS 7

Het gaat dus om de update naar Android 10 met ColorOS 7. Deze skin is op verschillende gebieden flink verbeterd. Hiervoor gebruikt de fabrikant de slogan ‘Smooth and Delightful’. Dankzij het Infinite Design is er gekozen voor een simplistisch design, waarbij de gebruikersinterface vereenvoudigt moet zijn. Er zijn pictogrammen welke aanpasbaar zijn en natuurlijk is er het donkere thema. Tevens brengt het meer privacy-mogelijkheden zoals het nauwkeuriger aanpassen van de app-permissies.

ColorOS 7

Daarnaast heeft Oppo gewerkt aan verbeteringen in de rest van de interface en de gebruikerservaring. Er zijn (nieuwe) dynamische wallpapers elke met de tijd kunnen rouleren. Ook is in ColorOS 7 een nieuw pakket aan ringtones, geluidseffecten en animaties toegevoegd. Onder de motorkap is er ook veel verbeterd, zo moeten verschillende technieken ervoor zorgen dat apps sneller opgestart worden en de aanrakingen op het scherm zorgen voor een nauwkeurigere en soepelere interactie.

Release

In Nederland moeten we nog even wachten op de uitrol van Android 10 met ColorOS 7. We hebben de termijnen hiervoor op een rijtje gezet.

Q1 2020

  • Oppo Reno2

Q2 2020

  • Oppo Reno
  • Oppo Reno 10x Zoom
  • Oppo Reno Z
  • Oppo Reno 2Z
  • Oppo RX17 Pro
  • Oppo Find X (en Lamborghini model)

Q3 2020

  • Oppo A5 (2020)
  • Oppo A9 (2020)
  • Oppo R15 (en Pro)

Goed nieuws dus voor de bezitters van de Oppo A5 (2020). Het duurt nog even voordat de update beschikbaar komt, maar de zekerheid van het verschijnen van de update is er nu wel. Dit leek met de vorige aankondiging van Oppo niet het geval te zijn.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel