Password Creator: Wachtwoorden maken en beheren in Material Design

Eens in de zoveel tijd heb je een nieuw wachtwoord nodig, of je hebt een wachtwoord aangemaakt maar je weet hem niet meer. Met de app Password Creator kun je eenvoudig nieuwe wachtwoorden maken en al je bestaande wachtwoorden bewaren.

Password Creator

Wanneer je de app Password Creator installeert zul je een pincode in moeten stellen in de app, zo blijven je wachtwoorden iets veiliger bewaard. De applicatie is fraai vormgegeven door middel van Material Design.

Password Creator is in eerste instantie een applicatie om wachtwoorden mee te genereren. Je kunt allerlei opties meegeven voor het te genereren wachtwoord, alleen letters en cijfers of ook leestekens en natuurlijk het aantal karakters. Onder het aangemaakte wachtwoord kleurt een smal balkje rood, oranje of groen, afhankelijk van de sterkte van het wachtwoord.

Screenshot_2015-01-13-21-24-48 Je kunt het aangemaakte wachtwoord meteen opslaan in de manager door middel van het plusje of een nieuwe genereren.

Wachtwoorden beheren

Password Creator is ook te gebruiken als manager, iedere keer wanneer je de manager functionaliteit aanroept moet je de pincode invoeren die je hebt ingesteld voor de app. Vervolgens wordt een lijst getoond met opgeslagen wachtwoorden. Deze lijst is vervolgens te sorteren op categorie of naam. Het oog icoontje toont vervolgens het wachtwoord.

Screenshot_2015-01-13-21-25-44

Instellingen

Via de instellingen is het mogelijk om wachtwoord categorieën aan te passen of je pincode te veranderen. Ook kun je voor de generator een aantal opties wijzigen zoals het altijd laten zien van meer opties. Verder is het mogelijk om je wachtwoorden te imp- en exporteren.Screenshot_2015-01-13-21-26-17

Wij vinden Password Creator in ieder geval een nette tool om even snel een wachtwoord mee te maken. Je kunt Password Creator gratis downloaden uit de Google Play Store.

Password Creator
Password Creator
Ontwikkelaar: Marcin Urbańczyk
Prijs: Gratis+

Lees ook

Reageer op dit artikel