Play Store gaat aangeven welke apps reclame bevatten

Google gaat in de Google Play Store app laten zien welke applicaties advertenties tonen. Het gaat om een server-side update die vanaf nu door Google verspreid wordt. In de Play Store app wordt ook al aangegeven wanneer een applicatie beschikt over in-app aankopen. Gebruikers moeten hierdoor beter geïnformeerd worden.

Google Play Store en advertenties

Niets is storender dan applicaties en games die boordevol advertenties en banners zitten. Wel verschilt het per app in hoeverre de reclame ook echt storend is. Google is begonnen met het uitrollen van een server-side update voor de Play Store app. Verschillende gebruikers melden dat vanaf nu weergegeven wordt bij de installatie-button of een applicatie over reclame beschikt.

Google Play Store advertenties

Ontwikkelaars van applicaties kunnen al aangeven of hun app beschikt over advertenties. Deze informatie wordt dan vervolgens gebruikt om dit te tonen in de Play Store. Het moet meer transparantie geven aan Android-gebruikers. Nog niet alle gebruikers zien de aanvullende informatie, ook is niet bekend of de tekst in Nederland uitgerold gaat worden. Het is ook mogelijk dat het gaat om een test van Google.

Mocht jij de informatie zien in de Play Store, dan horen we het graag van je.

Lees ook

Reageer op dit artikel