Qualcomm toont nieuwe en snellere Snapdragon 636 chip

Chipfabrikant Qualcomm heeft de opvolger van de Snapdragon 630 getoond. De Snapdragon 636 belooft 40 procent sneller en zuiniger te zijn dan haar voorganger. Vooral smartphones in het midden segment zullen profiteren van deze nieuwe chip.

Snapdragon 636

De Snapdragon 600-serie is voornamelijk bedoeld voor smartphones en tablets in het midden segment. Afgelopen mei toonde Qualcomm de Snapdragon 630 maar deze krijgt dus nu een opvolger, de Snapdragon 636. Qualcomm claimt dat deze processor 40 procent sneller is door het gebruik van Kyro 260 cores, deze worden ook gebruikt in de Snapdragon 660 chipset. In totaal telt de Snapdragon 636 acht rekenkernen met een kloksnelheid van 1.8GHz.

Naast de verbetering in rekenkracht zijn ook de grafische prestaties er tien procent op vooruit gegaan ten opzichte van de Snapdragon 630. Ook heeft de chip ondersteuning voor schermen met een beeldverhouding van 18:9. Verder kan de chip overweg met snelle 4G-netwerken waarbij het toestel theoretisch met een snelheid van 600 Mbps kan downloaden en 150 Mbps kan uploaden.

Fabrikanten die de chip willen gebruiken kunnen makkelijk overstappen van de Snapdragon 630 en 660 naar de nieuwe 636. De aansluitingen en software zijn compatible met elkaar, Qualcomm hoopt de chip in november te gaan leveren waarna al snel de eerste smartphones met de chip zullen verschijnen.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel