Realme: fris dochtermerk van Oppo wil Europa veroveren

Realme is een in Nederland vrijwel geheel onbekende fabrikant. De naam Oppo zegt je waarschijnlijk wat meer, en Realme is daarvan het dochterbedrijf. Dit merk heeft plannen om de Europese markt te betreden met scherp geprijsde smartphones. Wat kunnen we verwachten?

Realme naar Europa

In een interview met Realme heeft CEO Madhav Sheth een aantal interessante details vrijgegeven over de plannen van de fabrikant. Het dochterbedrijf van Oppo is nu voornamelijk actief in Asia-Pacific, Taiwan en China. Daar moet de Europese en zelfs Amerikaanse markt aan toegevoegd worden. Dit moet al op hele korte termijn gebeuren, als we de woorden van Sheth mogen geloven.

Voor het einde van de eerste helft van dit jaar moeten de smartphones al in Europa verkrijgbaar zijn. Dit betekent dat dit uiterlijk eind juni plaats zal moeten vinden. De verkoop zal in eerste instantie online plaatsvinden. Toestellen zullen dus nog niet direct in de winkels te vinden zijn. De toestellen worden door Realme direct naar de consument verzonden; er wordt dus niet gewerkt met tussenpersonen of partners.

Uit het interview komt naar voren dat Realme zich vooral zal richten op het segment van smartphones tussen de 100 en 300 dollar. Dit is een heftig segment; Nokia, Honor, Huawei en in zekere mate ook Samsung strijden hier er samen al flink op los. Ook Xiaomi doet inmiddels aardig mee in deze prijsklasse. Voor India zou er zelfs al gewerkt worden aan een 5G-smartphone; maar details ontbreken daarover.

Ook het onderwerp software-updates kwam aan bod. Volgens Sheth krijgen alle apparaten van Realme twee jaar lang beveiligingsupdates en Android-updates. Alle huidige toestellen worden voor eind juni geüpgraded naar Android Pie.

Realme 3 Pro

Realme 3 Pro

Realme heeft al verschillende smartphones in het assortiment. De nieuwste is de Realme 3 Pro. Dit is een smartphone met een 6,3 inch Full-HD+ beeldscherm, 16+5MP dual-camera, Snapdragon 710 processor, 4/6GB RAM en 4045 mAh accu. Deze telefoon is voorzien van Android Pie met het van Oppo bekende ColorOS 6. Zonder belastingen en andere heffingen kost het toestel in India zo’n 180 euro.

Of de komst van Realme ook betekent dat we het merk op (korte) termijn in Nederland gaan zien, is onbekend.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel