Rij veilig-app ontmoedigt smartphone gebruik in verkeer

Een Nederlandse verzekeraar heeft de Rij Veilig applicatie gelanceerd. Met de app wordt smartphone gebruik in het verkeer ontmoedigt en veilig rijden gestimuleerd.

Rij veilig

Verzekeraar a.s.r. lanceert de applicatie omdat uit onderzoekt blijkt dat 5 tot 23% van de verkeersongelukken wordt veroorzaakt door afleiding achter het stuur. Wanneer je een smartphone achter het stuur gebruikt reageer je, misschien ongemerkt, langzamer op het andere verkeer. De Rij veilig-app moet veilig rijden stimuleren en doet dat op een aantal slimme manieren.

Bij een snelheid van 15 kilometer per uur of hoger worden functies als SMS’en en notificaties geblokkeerd. Ook social media zoals WhatsApp en Twitter worden geblokkeerd door de Rijveilig app. Totdat je tot stilstand komt blijven deze functies geblokkeerd. Wel kun je tijdens het rijden handsfree telefoneren en gebruik maken van navigatiesoftware.a.s.r. Rij veiligMocht je gebruik maken van het OV dan kun je de passagiersmodus inschakelen. Deze modus heft het blokkeren op zodat je normaal gebruik kunt maken van je device. De Rij veilig applicatie slaat geen data op en geeft ook geen informatie door aan de verzekeraar, zo belooft a.s.r. op haar website. De Rij veilig-app voor Android is gratis te downloaden uit de Google Play Store.

a.s.r. Rij Veilig
a.s.r. Rij Veilig
Ontwikkelaar: a.s.r. Mobiel
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel