Samsung Galaxy S5: update Marshmallow nu beschikbaar in Nederland

Android 6.0.1 Marshmallow wordt vanaf vandaag uitgerold naar de Nederlandse bezitters van een Samsung Galaxy S5. De smartphone uit 2014 kreeg in verschillende andere landen al de update naar Marshmallow. Met de update naar Marshmallow krijgt de Galaxy S5 weer een aantal verbeteringen mee.

Samsung Galaxy S5

In Nederland is Samsung begonnen met het updaten van de Samsung Galaxy S5. Het gaat om de Vodafone-branded versie die als eerste aan de beurt is. Ook kreeg DroidApp berichten binnen van KPN-branded toestellen die de update binnenkregen. Vermoedelijk zal binnen enkele dagen de unbranded Galaxy S5 aan de beurt zijn en naar alle waarschijnlijkheid ook de andere provider-versies. De update werd de laatste tijd in verschillende andere landen al verspreid.

Samsung Galaxy S5

Android 6.0.1 Marshmallow

Samsung voorziet de Galaxy S5 van Android 6.0.1 Marshmallow met een aantal verbeteringen. Denk aan een efficiëntere omgang met betrekking tot het uithoudingsvermogen en de diverse stabiliteits- en prestatieverbeteringen. Daarnaast kan je dankzij Direct Share sneller content delen en kan je de machtigingen per applicatie aanpassen naar eigen wens.

Zoals gezegd wordt Marshmallow vanaf nu uitgerold in Nederland voor de Samsung Galaxy S5. Het kan even duren totdat ook jouw S5 de update binnenkrijgt. Via Instellingen > over het toestel > software-updates kan je handmatig controleren of Android 6.0.1 Marshmallow voor jouw toestel beschikbaar is. Omdat de update ongeveer 812 MB groot is, raden we je aan de update te downloaden via een WiFi-verbinding. De update heeft het versienummer G900FXXU1CPD3.

Lees ook

Reageer op dit artikel