‘Samsung Galaxy S8 Lite opgedoken bij keuringsinstantie TENAA’

Keuringsinstantie TENAA heeft bezoek gehad van Samsung. We zien een nog niet aangekondigd toestel, waarbij het vermoeden wordt gewekt dat we hier een meer uitgekledere versie zien van de Galaxy S8; de Galaxy S8 Lite wellicht?

Samsung Galaxy S8 Lite bij TENAA

Bij TENAA is een nieuwe Samsung smartphone opgedoken die van buiten veel weg heeft van de Samsung Galaxy S8. Het vlaggenschip van vorig jaar krijgt mogelijk uitbreiding van een iets meer uitgeklede versie. Mogelijk overweegt Samsung de naam Samsung Galaxy S8 Lite, al is hierover nog niets bekend gemaakt. Het enige wat we weten is dat het een vergelijkbaar ontwerp en scherm heeft, maar met iets lagere specificaties.

Aan de voorkant krijgt de Samsung Galaxy S8 Lite een 5,8 inch display. Niet met de resolutie 2960 x 1440 pixels zoals bij de S8, maar 2220 x 1080 pixels. Daarbij zien we een 16 megapixel camera achterop en krijgt het toestel geen hartslagsensor. De smartphone zou worden voorzien van een octa-core processor van 2.2GHz/1.9GHz. Welk type, is niet bekend.

Samsung Galaxy S8 Lite TENAA

Het lijkt apart om een toestel van vorig jaar ‘opnieuw uit te brengen’. Gezien de plaatsing van de vingerafdrukscanner, naast (in plaats van onder) de camera, lijkt het niet erop dat we hier te maken hebben met een Galaxy S9 Lite. Daarbij heeft Huawei bijvoorbeeld eerder al de Huawei P8 Lite (2017) uitgebracht; toen zelfs de P10-serie al op de markt was. Dus alles is nog mogelijk.

De Galaxy S8 Lite lijkt verder een Bixby-knop aan de linkerkant te krijgen. Daarbij zou de smartphone voorzien worden van een 3000 mAh accu, dezelfde afmetingen als de Galaxy S8, een 8 megapixel front-camera en 4GB RAM met 64GB opslagruimte. De front-camera kan ook gebruikt worden als irisscanner. We weten helaas verder nog niks over de S8-versie, maar wellicht kan de aankondiging niet lang op zich laten wachten.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel