Samsung Galaxy Tab S3 ontvangt update naar Android 8.0 Oreo

Samsung heeft voor haar high-end tablet, de Galaxy Tab S3, de update naar Android 8.0 Oreo uitgebracht. De update brengt een hoop verbeteringen en nieuwe functies met zich mee. Oreo voor de Tab S3 is nu ook in Nederland beschikbaar.

Galaxy Tab S3: Android 8.0 Oreo

De Samsung Galaxy Tab S3 wordt in Nederland bijgewerkt met een nieuwe update. Het gaat om de update naar Android 8.0 Oreo, samen met de nieuwe Experience 9.0 skin van Samsung. De update wordt OTA, dus via de tablet zelf uitgerold en dus kunnen de bezitters hiervan vanaf nu een melding verwachten.

Samsung Galaxy Tab S3 Android 8.0 Oreo

Android 8.0 Oreo bevat verschillende nieuwe functies. Zo kun je gebruik maken van Picture-in-Picture, waarmee een app als drijvend venster over een andere app kan komen te liggen. Dit werkt bijvoorbeeld met Google Maps. Tevens krijg je notification dots en is er ondersteuning voor notificatiekanalen.

Galaxy Tab S3 Dolby Atmos

DroidApp-lezer Henk heeft de update binnengekregen op zijn tablet. De nieuwe functies zijn niet alleen beperkt tot de nieuwe dingen uit Android Oreo. Nieuw is bijvoorbeeld Dolby Atmos. Hiermee wordt de geluidskwaliteit verder verbeterd en is er ook een equalizer die je met knoppen (op het touchscreen) kunt bedienen. Een andere nieuwe feature is Live message en de nieuwe opties zoals we die kennen uit de S-Pen van bijvoorbeeld de Galaxy Note 8.

Galaxy Tab S3 S-Pen

Zodra de update voor jouw Tab S3 beschikbaar is, ontvang je hiervan een melding op je tablet.

Lees ook

Reageer op dit artikel