Samsung Galaxy Tab S3 officieel aangekondigd: het antwoord op de iPad Pro?

Samsung heeft in Barcelona op het Mobile World Congress de Samsung Galaxy Tab S3 officieel aangekondigd. Samsung wil met deze krachtige tablet een antwoord geven op de iPad Pro van Apple. Naast een Super AMOLED scherm heeft deze tablet jou nog veel meer te bieden.

Samsung Galaxy Tab S3

De Samsung Galaxy Tab S3 moet Android tablets weer aantrekkelijk maken en gaat tegelijkertijd de strijd aan met de Apple iPad Pro en Microsoft Surface. Met een schermdiagonaal van 9,7 inch beschikt de Tab S3 over een vrij groot scherm. Het scherm zelf zal kleuren prachtig weergeven door het gebruik van AMOLED schermen.

Samsung Galaxy Tab S3

Het grootste verschil met de voorganger, de Tab S2, is dat de Tab S3 iets zwaarder en dikker is. Toch heeft de Tab S3 een aantal nieuwigheden zoals een S Pen waarmee je kunt schrijven en tekenen op de tablet. Deze S Pen was eerder alleen te vinden bij de Samsung Galaxy Note toestellen. Ook is er uitstekende ondersteuning voor handgeschreven tekst op de Tab S3. Aan de achterzijde van de tablet is een 13 megapixel camera te vinden met autofocus. Aan de voorzijde is een 5 megapixel camera voor bijvoorbeeld videobellen. De S Pen kan trouwens niet in de tablet zelf geschoven worden, maar kan aan de achterkant van de tablet bevestigd worden dankzij de magneet.

Samsung Galaxy Tab S3

Qua multimedia ervaring zet de Galaxy Tab S3 een stap in de goede richting, Quad-speakers en een 6000 mAh accu zorgen voor langdurig entertainment.  De luidsprekers zijn ontwikkeld in samenwerking met AKG en Harman, twee gerenommeerde bedrijven in de audio-industrie.

Samsung Galaxy Tab S3

Op het gebied van gaming biedt de tablet ondersteuning voor de Vulkan API voor nog fraaiere graphics. Verder beschikt de Samsung Galaxy Tab S3 over 32GB opslagruimte en 4GB werkgeheugen. Het gebruikte besturingssysteem is Android 6.0 Marshmallow waarmee je een van de laatste Android-versies in huis haalt.

Samsung Galaxy Tab S3

De Tab S3 heeft ook potentie om als laptopvervanging te dienen want de tablet heeft ondersteuning voor PoGo toetsenborden. De Samsung Galaxy Tab S3 zal vanaf begin april verkrijgbaar zijn voor 679 euro met Wi-Fi en 769 euro met 4G internet.

Lees ook

Reageer op dit artikel