Mobile World Congress 2017: een overzicht van aankondigingen en verwachtingen

Dit weekend begint het Mobile World Congress 2017 in Barcelona. Het is de grootste mobiele industrie beurs van de wereld en DroidApp zal ook dit jaar weer uitgebreid verslag doen van alles. In dit artikel over het MWC 2017 blikken we uitgebreid vooruit op de verwachtingen en zetten we de nuttige informatie over de aankondigingen voor je op een rij.

Mobile World Congress 2017

Dit jaar belooft het Mobile World Congress weer een erg interessante editie te worden. Verschillende fabrikanten tonen hier hun nieuwste smartphones. Denk aan de lichtgevende Alcatel, de Huawei P10, LG G6 en natuurlijk Nokia-smartphones met Android en mogelijk zelfs een moderne Nokia 3310 opvolger! We zetten alle tijden, informatie en nuttige details voor je op een rij!

LG G6

LG op het MWC 2017

Tijdens Mobile World Congress 2017 zal LG haar langverwachte LG G6 aankondigen. Hier is geen twijfel over mogelijk. De fabrikant heeft in de afgelopen dagen en weken er namelijk zelf ook geen geheim van gemaakt. Het toestel zal in tegenstelling tot de vorig jaar aangekondigde LG G5 niet meer modulair zijn. Wel zullen we de dual-camera terug gaan zien maar is het nog maar de vraag of de accu nog steeds verwisselbaar is.

De eerder aangekondigde LG K-serie (2017) krijgen we hier ook te zien nogmaals. Hopelijk horen we dan ook meer over de release in Nederland met de daarbij behorende prijzen. We verwachten niet dat de K-serie ook de aandacht zal krijgen tijdens de persconferentie op 26 februari, voorafgaand aan het Mobile World Congress 2017.

Aankondiging LG G6: zondag 26 februari 2017: 12:00 uur

Huawei P10

Huawei op het MWC 2017

Huawei komt tijdens het Mobile World Congress met in ieder geval twee nieuwe producten, zo is de verwachting. De opvolger van de Huawei P9 gaan we hier zien; de Huawei P10. Daarnaast gaan er ook berichten over de Huawei P10 Plus die voorzien zou zijn van een zogenoemd Edge-scherm waarbij het scherm doorloopt aan de zijkanten. De Huawei P10 krijgt daarbij een home-button aan de voorkant met geïntegreerde vingerafdrukscanner, een dual-camera die in samenwerking met Leica is ontwikkeld en het toestel komt in verschillende toffe kleuren.

Daarnaast wordt ook een nieuwe tablet verwacht van Huawei; de Huawei MediaPad T3 en de tweede generatie smartwatch; de Huawei Watch 2. We zijn erg benieuwd!

Aankondiging Huawei P10: zondag 26 februari 2017: 14:00 uur

Nokia 6

Nokia op het MWC 2017

Eindelijk! Het moment waar we stiekem toch wel al jarenlang naar uitkeken; de comeback van Nokia met Android-smartphones. Nokia werkt hiervoor samen met HMD Global en we verwachten tijdens deze editie van het Mobile World Congress 2017 meerdere toestellen. Als eerst verwachten we dat Nokia bekend maakt dat de eerder aangekondigde Nokia 6 naar Europa zal komen. Misschien krijgen we ook iets te horen over de Nokia 8, maar dat is nog maar afwachten.

Eerdere berichten spraken wel over de Nokia 3 en Nokia 5. Deze twee smartphones zullen op de markt komen voor respectievelijk 149 euro en 199 euro. Bij de ‘3’ krijg je voor dat bedrag een 5,2 inch display en Snapdragon 425. Op gebied van camera en snelheid is de Nokia 5 net wat beter. Mogelijk krijgen we ook een moderne opvolger van de Nokia 3310 te zien; daar verschenen onlangs uit doorgaans betrouwbare bron berichten over. We kunnen niet wachten!

Aankondiging Nokia: zondag 26 februari 2017: 16:30 uur

Moto G5 Plus

Lenovo Motorola op het MWC 2017

Lenovo-Motorola zal op het MWC vermoedelijk de vijfde generatie van de Moto G-serie aankondigen. We zijn al veel te weten gekomen over de nieuwe smartphones. De nieuwe generatie G-serie zal bestaan uit de Moto G5 en Moto G5 Plus. Het design is meer premium geworden met een metalen behuizing. De toestellen zullen de Moto G4 en Moto G4 Plus opvolgen. De kans zou aanwezig zijn dat er mogelijk een Moto X (2017) aan zit te komen, maar dat is nog even afwachten.

Aankondiging Motorola: zondag 26 februari 2017: 16:30 uur

Mobile World Congress 2017 - Samsung Galaxy Tab S3

Samsung op het MWC 2017

Voor degenen die met smart op de Samsung Galaxy S8 zitten te wachten worden zij gedeeltelijk tevredengesteld, zo is de verwachting. Samsung zou volgens eerdere berichten op het Mobile World Congress één minuut lang een glimp geven van het nieuwe vlaggenschip. Wat we precies te zien krijgen is niet bekend. Het toestel is immers al qua design uitgelekt en wat direct opviel is de opmerkelijke plaatsing van de vingerafdrukscanner; direct naast de camera.

Samsung zal op het MWC in ieder geval de Samsung Galaxy Tab S3 aankondigen, de opvolger van de huidige Tab S2. Berichten spreken over een 9,7 inch display, een Snapdragon 820 processor en een 12 megapixel camera. Standaard zou de tablet voorzien worden van een S-pen Stylus met dezelfde functies die we kennen van de Galaxy Note 7.

Aankondiging Samsung: zondag 26 februari 2017: 19:00 uur

Sony Xperia XZ 2017

Sony op het MWC 2017

Het Japanse Sony zal ook aanwezig zijn op het Mobile World Congress. Op de eerste officiële dag van de start van het MWC vindt de persconferentie plaats. Hoewel er verschillende berichten op zijn gedoken in de afgelopen tijd, bijvoorbeeld over de Sony Xperia X2, is het nog onduidelijk wat we precies van de fabrikant kunnen verwachten. Komt het met een opvolger van de huidige Sony Xperia XZ, de eerder opgedoken Sony Xperia XZ (2017)? Of komt er een Sony Xperia X-serie (2017)? Eerdere geruchten spraken over de introductie van vijf nieuwe smartphones.

Aankondiging Sony: maandag 27 februari 2017: 08:30 uur

Alcatel Light Up

Alcatel op het MWC 2017

Alcatel kwam vorig jaar met de Idol 4-serie. Of we tijdens de komende editie van het Mobile World Congress 2017 de Alcatel Idol 5 kunnen verwachten, is niet duidelijk. Wel is duidelijk dat we volgens de berichten vijf nieuwe toestellen kunnen verwachten van Alcatel. Eén daarvan is een telefoon met een lichtgevende achterkant die voorzien is van LED-lampjes. Het moet vooral een leuke gimmick zijn voor de smartphone. We zijn erg benieuwd naar het toestel. Het persevenement heeft de slogan “Light Up” meegekregen.

Aankondiging Alcatel: maandag 27 februari 2017: 09:30 uur

Wiko MWC 2017

Wiko op het MWC 2017

Het Franse Wiko komt met een naar eigen zeggen ‘grootse’ aankondiging tijdens het Mobile World Congress 2017. Vorig jaar werd de Wiko Ufeel-serie aangekondigd en het is nog niet bekend wat we dit jaar kunnen verwachten. Waarschijnlijk kunnen we meerdere, kleurrijke nieuwe toestellen verwachten.

Aankondiging Wiko: maandag 27 februari 2017: 16:00 uur

BlackBerry 25 februari

BlackBerry op het MWC 2017

Tijdens het Mobile World Congress zullen we de BlackBerry Mercury te zien krijgen. De Chinese fabrikant TCL zal dit toestel officieel laten zien. De smartphone kregen we al eerder te zien en dat was ook geen geheim, maar de officiële aankondiging vindt 25 februari plaats. Het kan ook zijn dat het toestel de naam BlackBerry DTEK70 meekrijgt, maar dat is nog even afwachten.

Aankondiging BlackBerry: zaterdag 25 februari 2017: 19:00 uur

Acer op het MWC 2017

Tijdens het Mobile World Congress van 2017 wordt verwacht dat Acer twee smartphones presenteert en een smartwatch. Of dit een Android Wear wearable wordt, is niet bekend. Ook over de Acer smartphones die dit jaar getoond moeten worden is nog veel onduidelijk.

HTC U Play Ultra

HTC, Honor, Archos en Asus tijdens MWC

HTC heeft zover bekend geen aankondiging gepland staan. De smartphone-fabrikant doet het dit jaar wat rustiger aan. Eerder dit jaar werd wel de nieuwe HTC U-serie aangekondigd; bestaande uit de HTC U Play en HTC U Ultra. Geruchten spreken over een aankondiging van Honor van de Honor 8 Pro. Dit zou een variant moeten zijn op de deze week aangekondigde Honor V9. Honor zou mogelijk verder met een eigen 360-graden camera komen. Als dit inderdaad waar is, zou de conferentie plaatsvinden op 1 maart zo is de verwachting. Over Asus kunnen we je helaas nog niets vertellen. Archos heeft vandaag nieuwe smartphones en tablets aangekondigd.

Mobile World Congress nieuws

Waar kijk jij het meest naar uit tijdens het Mobile World Congress dit jaar? We zijn benieuwd naar jouw mening! DroidApp zal je uitgebreid op de hoogte houden van alle gebeurtenissen en nieuwtjes rondom het MWC! Download de DroidApp App en je bent nog sneller op de hoogte!

DroidApp - Android nieuws
DroidApp - Android nieuws
Ontwikkelaar: Apps byLuke
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel