Honor V9 aangekondigd: erg interessante en complete smartphone

Honor heeft in China haar nieuwste smartphone aangekondigd; de Honor V9. Het nieuwe toestel is voorzien van een lange lijst specificaties en een strak design. Daarbij valt ook de dikte van de smartphone op; minder dan 7 millimeter en er is een 3D-camera. We zetten de details op een rij.

Honor V9 aangekondigd

Honor heeft zojuist de nieuwe Honor V9 aangekondigd. Het toestel volgt hiermee de Honor V8 op; dat toestel werd niet in Europa uitgebracht. De V9 heeft een metalen behuizing en een dikte van slechts 6,97 millimeter. De smartphone komt beschikbaar in de kleuren goud, zwart en blauw en ook is er een rode Honor V9.

Honor V9 rood

Camera voor 3D-foto’s

Aan de voorzijde bevindt zich een 5,7 inch 2K-display en een 8 megapixel front-camera. Aan de achterzijde van het toestel bevindt zich de dual-camera met twee lenzen met elk 12 megapixel. Bij de persconferentie werd ook aandacht geschonken aan het feit dat er met de dual-camera 3D-foto’s gemaakt kunnen worden. Deze 3D-foto’s zouden zelfs gebruikt kunnen worden voor 3D-afdrukken. Daarbij moet de camera ook in omgeving met weinig licht goede resultaten opleveren.

Qua specificaties zit het helemaal goed met de Honor V9. Er is een Kirin 960 octa-core processor, 4GB RAM-geheugen en 64GB opslagruimte. Er zijn ook versies met 6GB RAM-geheugen waarbij je kunt kiezen uit 64 of 128GB opslagruimte. Er is daarnaast nog plaats voor een geheugenkaart van maximaal 128GB. De telefoon is voorzien van Android 7.0 Nougat met EMUI 5.0. Verder is er een 4000 mAh accu aanwezig bij de Honor V9.

Verkrijgbaarheid

Vanaf 28 februari 2017 is het toestel te koop in China. De prijzen beginnen bij 2599 Yuan voor de 4GB-versie met 64GB geheugen. Dit is omgerekend zo’n 360 euro. Echter is niet duidelijk of de Honor V9 ook naar Nederland zal komen. De voorloper van de V9 werd immers ook niet in Nederland uitgebracht. Wat ons betreft is het toestel meer dan welkom; hij ziet er namelijk erg goed uit!

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel