Honor V8 officieel aangekondigd: strak toestel met dual-camera

De Honor V8 is door de Chinese fabrikant officieel aangekondigd. In China werd het doek van het toestel gehaald. In de afgelopen tijd kregen we de nieuwe metalen smartphone al van meerdere kanten te zien. De dubbele camera van de Honor V8 springt er direct uit.

Honor V8

In China heeft Huawei-dochter Honor de Honor V8 aangekondigd. De nieuwe smartphone is voorzien van een metalen behuizing en het strakke, herkenbare Honor-design. Honor volgt de andere spelers op de smartphone-markt door het toestel uit te rusten met een dual-camera. Eerder werden andere smartphones zoals de Huawei P9, LG G5 en Honor’s eigen 6 Plus van een dubbele camera voorzien.

Honor V8

Dual-camera

De dual-camera aan de achterzijde bevat twee lenzen met 12 megapixel. De front-camera laat je selfies schieten met de 8 megapixel. De dual-camera aan de achterzijde zorgt er tevens voor dat je niet alleen ‘normale’ foto’s kunt schieten, maar ook 360-graden foto’s kunt maken met de Honor V8. Deze worden vervolgens opgeslagen als GIF’je. Daarnaast kan dankzij de dubbele sensor ervoor gekozen worden om 3D-foto’s te nemen.

Quad-HD display

Honor trekt niet alleen de aandacht met de camera. Ook de rest van de specificaties zijn interessant. De Honor V8 biedt een 5,7 inch display met Quad-HD resolutie, 4GB aan RAM-geheugen en 32/64GB aan interne opslagruimte. Dit kan je uitbreiden met een geheugenkaart. Aan de onderzijde is een USB Type-C poort te vinden en je kunt gebruik maken van dual-SIM. Er is ook WiFi (2.4 GHz en 5 GHz), Bluetooth, 4G, GPS en natuurlijk NFC. Onder de motorkap van de Honor V8 ligt een Kirin 950 octa-core processor.

Honor V8

Accu en laadcycli

De accu heeft een capaciteit van 3500 mAh en over Android 6.0 Marshmallow draait de herkenbare EMUI-interface, versie 4.1. Over de accu heeft Honor voor ons nog een speciale belofte. Volgens Honor moet de accu na 500 laadcycli nog 85 procent behouden van de capaciteit. Een interessante belofte, omdat het aantal keren opladen altijd invloed heeft op het uithoudingsvermogen op lange termijn.

Verkrijgbaarheid en prijzen

De Honor V8 komt vanaf 17 mei in de Chinese winkels te liggen. Daarbij krijgt de consument de keuze uit drie varianten van de V8. We zetten de verschillende versies voor je op een rij;

  • Full-HD display en 32GB opslagruimte: 2299 yuan (310 euro)
  • Full-HD display en 32GB opslagruimte + NFC: 2499 yuan (337 euro)
  • Quad-HD display en 64GB opslagruimte + NFC: 2799 yuan (377 euro)

Dimitry Vleugel van Honor Nederland laat aan DroidApp weten dat de Honor V8 voorlopig enkel in China verkocht zal worden. Een komst naar Europa is dus nog niet zeker. Zodra hierover meer bekend is, houden we je uiteraard op de hoogte.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel