Honor 5C: uitgebreide, metalen smartphone voor 165 euro

Honor heeft onlangs de Honor 5C aangekondigd. Deze smartphone is voorzien van een metalen behuizing, een vingerafdrukscanner en een erg interessant prijskaartje. Wanneer de Chinese adviesprijs omgerekend wordt naar euro’s komen we uit op 135 euro, met de btw er bovenop maakt dat een totaalprijs van 165 euro. Wat krijg je allemaal voor dat geld?

Honor 5C

Het dochtermerk van Huawei, Honor, heeft in China onlangs de Honor 5C aangekondigd. Qua vormgeving doet het erg denken aan het broertje van Honor; de Honor 5X, die in februari voor de Europese markt werd gepresenteerd. De specificaties van de Honor 5X liegen er niet om; er is een 5,2 inch Full-HD LCD display met dus een resolutie van 1920 x 1080 pixels. Daarbij is het toestel uit metaal vervaardigd en zit er aan de achterzijde de vingerafdrukscanner.

Honor heeft de 5C verder voorzien van een Kirin 650 octa-core processor, 2GB RAM-geheugen, 16GB intern geheugen en de mogelijkheid dit uit te breiden met een geheugenkaart. Voor het fotograferen bevindt zich aan de voorzijde een 8 megapixel camera en een 13 megapixel camera aan de achterzijde. De Honor 5C draait op Android 6.0 Marshmallow met daarbij de nieuwste EMUI 4.1 interface-skin. Er is ondersteuning voor 4G, dual-sim en er is een accucapaciteit van 3000 mAh.

Honor 5C

In China ligt het toestel direct in de winkels met een adviesprijs van 999 Yuan. Omgerekend naar de euro komt dit uit op een bedrag van rond de 165 euro inclusief btw. Of we de Honor 5C ook in Europa en dus in Nederland kunnen verwachten, is niet bekend. DroidApp heeft deze vraag uitgezet bij Honor.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel