‘Samsung komt met thema’s voor TouchWiz’ [update]

Bij diverse fabrikanten wordt over het Android-besturingssysteem een eigen laag gelegd. Bij Samsung heet deze user-interface laag ‘TouchWiz’. Nieuwe berichten duiden erop dat Samsung gebruikers de mogelijkheid gaat bieden om zelf een thema te kiezen. Daarnaast duikt er een nieuw icoon op voor S Finder.

Jarenlang roepen Samsung Galaxy-gebruikers al dat de mogelijkheden tot het aanpassen van de TouchWiz-interface minimaal is. Nieuwe berichten duiden erop dat Samsung nu eindelijk gehoor lijkt te geven aan deze vraag. De kans is namelijk groot dat Samsung je laat kiezen uit een aantal thema’s. Dit was al mogelijk bij enkele Galaxy-toestellen in Korea, maar nu lijkt de functie ook naar Europese Samsung Galaxy-toestellen te komen.

touchwiz thema's

TouchWiz thema’s

De verschillende TouchWiz thema’s kunnen zich onderscheiden door bijvoorbeeld de vormgeving van icoontjes, wallpapers, het kleurgebruik of wellicht bepaalde geluiden. HDblog meldt dat op dit moment de optie nog niet is te vinden in de eerder uitgelekte versie van Lollipop voor de Note 4 of Galaxy S5. Maar dit kan altijd nog in een volgend stadium toegevoegd worden aan de software.

touchwiz s finder

S Finder

De thema’s in de TouchWiz UI van Samsung is niet het enige nieuwe wat is opgedoken. In de notificatiebalk is een wijziging doorgevoerd. Boven in de linkerhoek is S Finder te vinden. Met deze snelkoppeling wordt het voor gebruikers nog makkelijker gemaakt om snel een zoekopdracht uit te voeren.

Update:

De nieuwe mogelijkheden in TouchWiz, met de thema’s en de S Finder zit volgens de lezer Danny in de Samsung Galaxy A-serie. Danny is al sinds jaar en dag als eerst op de hoogte van het Samsung-nieuws en dus is de kans groot dat we dit inderdaad in de Galaxy A-serie van Samsung vinden.

Lees ook

Reageer op dit artikel