Snapchat verbruikt honderden MB’s op de achtergrond

Snapchat lijkt met een bug te kampen die gebruikers opzadelt met een torenhoog dataverbruik. DroidApp heeft meerdere berichten gekregen die dit probleem bevestigen.

Snapchat lanceerde onlangs de Discover-functie. Sinds deze update lijkt een bug in de fotodeel-app ervoor te zorgen dat er honderden MB’s door de gootsteen worden gespoeld. Een gebruiker meldt dat er in zeven dagen tijd in totaal 301MB is verbruikt aan Snapchat, waarvan 257MB op de achtergrond.

snapchat data

Een andere gebruiker meldt dat er in de afgelopen negen dagen 121MB op de achtergrond verbruikt is. Maar er zijn ook gebruikers die ons melden dat de applicatie 750MB aan data verbruikt, zonder dat de gebruiker dit door heeft.

Wij kregen ook berichten van een gebruiker die de applicatie sinds 27 januari pas gebruikt en 66MB op de voorgrond heeft gebruikt. Maar op de achtergrond is er maar liefst 1,70 GB verbruikt aan data.

snapchat data

Wil jij ook weten of Snapchat veel achtergrond data verbruikt? Volg dan de onderstaande stappen.

  • Ga op je telefoon naar instellingen
  • Bij HTC klik je op ‘meer’ en vervolgens op dataverbruik
  • Bij Samsung ga je naar ‘verbindingen’ en vervolgens op gegevensverbruik
  • Scroll naar beneden totdat je de applicatie ‘Snapchat’ ziet staan
  • Druk vervolgens op ‘Achtergrondgegevens beperken’

DroidApp heeft de afgelopen dagen meerdere berichten binnen gekregen. Heb jij ook een extreem hoog dataverbruik bij Snapchat? Laat het ons weten.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel